Invazia buruienilor

De Diana Dutu
11Comentarii
Invazia buruienilor din jurul unor blocuri din Arad
Invazia buruienilor din jurul unor blocuri din Arad
Zonele verzi din jurul unor blocuri din Arad ne oferă imagini dezolante. Arată ca şi cum ar fi locuri părăsite.

Ne-am plâns, o bună bucată de vreme, de imaginea deplorabilă a celor două spaţii verzi din faţa Palatului Administrativ. Şi ne-am bucurat când am văzut că s-a purces la amenajarea acestora, folosindu-se gazon şi flori multicolore. E un exemplu ce ar putea fi urmat.

Imagini dezolante

Sunt o mulţime de „spaţii verzi” lăsate de izbelişte, în jurul blocurilor din municipiul Arad. Şi nu vorbim de blocuri de la marginea unor cartiere, ci de unele aflate chiar în zona centrală a Aradului. Imaginea pe care ne-o oferă este dezolantă: iarbă care nu a mai fost tăiată din primăvară, buruieni uriaşe care au invadat cele câteva fire de flori rămase de anul trecut, ramuri uscate aruncate aiurea… Locatarii blocurilor în jurul cărora se află astfel de zone sunt deja obişnuiţi cu mizeria din jur. De fapt, nici n-o mai văd. Şi dacă n-o văd, cum să o elimine?!?! Căci responsabilitatea de a face ordine este a lor…

„Asociaţiile locative – fie că e vorba de proprietari, fie de chiriaşi – sunt responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor” – ne spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Stimulare prin sancţiuni şi… recompense

În ceea ce priveşte eventualele sancţiuni pe care le riscă cei ce nu îngrijesc verdele din jurul blocului, lucrurile nu sunt tocmai clare. Responsabili cu aplicarea amenzilor sunt cei de la Poliţia locală, „ei sunt organul de control” – completează Corina Drăghici.
Primăria încearcă să îndrepte lucrurile altfel: „Noi încercăm să-i încurajăm, să-i stimulăm şi să-i recompensăm pe cei care îşi fac frumos în jurul blocului. Acest lucru se întâmplă în fiecare an, prin concursul «Aradul curat», ajuns în acest an la ediţia a cincea. Premierea are loc de Zilele Aradului, la ştrand, câştigătorii fiind recompensaţi în general cu unelte de grădinărit. Pe lângă acest concurs, Municipalitatea mai are o propunere pentru asociaţiile de proprietari: să-şi asume un fel de contract de colaborare pentru întreţinerea zonelor verzi. Municipalitatea le face amenajarea spaţiului şi ei îşi asumă prin contract să îl întreţină” – explică purtătorul de cuvânt al Primăriei.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor