Inventar pe clădiri abandonate

De Adriana Barbu
4Comentarii
Scurtă intervenţie pe clădiri abandonate a primarului Falcă Foto: J.A.
Scurtă intervenţie pe clădiri abandonate a primarului Falcă Foto: J.A.
Primarul Gheorghe Falcă le-a cerut parlamentarilor să intervină pentru a finaliza Palatul Copiilor şi a începe bazinul olimpic.

Multe promisiuni, puţine lucruri concrete. Ba, mai mult, şi cele care au prins viaţă au fost abandonate. Aceasta este situaţia arădeană a clădirilor şi a altor investiţii promise, unele începute şi abandonate. O situaţie „bifată” şi de primarul Gheorghe Falcă la penultima şedinţă CLM. Atunci, în intervenţia sa dinainte de startul şedinţei, cu care i-a obişnuit deja pe consilieri, a atins mai multe puncte printre care şi obiectivele abandonate. Pe scurt, edilul a făcut referire la clădirile care se ridică în această perioadă în Parcul Pădurice şi la necesitatea de a insista pe lângă Guvern să aloce bani pentru ca acestea să fie finalizate. „În această toamnă se va finaliza investiţia în clădirea Inspectoratului Şcolar. Cred că ar trebui să punem presiune pe Guvern să finalizeze şi Palatul Copiilor. E vorba de o investiţie rămasă în urmă, dar care nu este chiar atât de abandonată ca bazinul olimpic. Consilierii ar trebui să facă presiuni pe parlamentarii Puterii ca aceştia la rândul lor să facă presiuni pentru a continua investiţia în bazinul olimpic”, a precizat în debutul şedinţei Gheorghe Falcă.

Şi de la presiuni la politică nu a mai fost decât un singur pas, pe care edilul local l-a făcut rapid. A trecut în revistă indiferenţa Guvernului, iar de aici a sărit cu lejeritate la parlamentarii PSD, Flavius Măduţa şi Dorel Căprar, şi la atacuri de genul: „Oamenii aceştia găsesc mici lucruri locale cu care să se războiască, pentru că nu pot să se războiască pentru lucruri mari. Eu pot să le trimit o listă cu lucruri mari, cu investiţii mari pentru care ar putea şi ar trebui să se războiască. S-ar putea război de pildă pentru CET, că vine iarna şi ne găsim tot în situaţia în care nu avem bani de la Guvern, deşi eu cred în bună-voinţa Ministerului Economiei şi cred că dacă ar fi bine informat ar da banii care se cuvin, care sunt pregătiţi pentru cele două CET-uri din Arad, pentru că nu vorbim de bani guvernamentali”.

Un inventar dureros

Investiţiile amintite de edilul local nu sunt singurele abandonate în Arad. Alte instituţii ale statului dar şi o mulţime de privaţi au început lucrări pe care le-au lăsat aşa când banii s-au terminat sau când calculele de pe hârtie nu s-au mai potrivit cu realităţile de pe teren. Noi am aminti aici numai de groapa de pe Obedenaru, care creează probleme celor care locuiesc în vecinătatea sa.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor