Invincibil la LPS, de cinci ani!

De Daniel Scridon
Sebastian Lucaci și Alexandru Fărcuţiu
Sebastian Lucaci și Alexandru Fărcuţiu
Secţia de nataţie, condusă de prof. Sebastian Lucaci, a fost, din nou, cea mai prolifică.

ARAD. Anul 2014 a fost unul plin de satisfacţii pentru şeful catedrei de nataţie a Liceului cu Program Sportiv Arad, Sebastian Lucaci, secţie care termină pentru a 5-a oară consecutiv pe primul loc în ierarhia LPS Arad. În cel mai bun an din cariera sa de antrenor, prof. Lucaci se mândreşte cu 38 medalii oficiale, dintre care 5 internaţionale sub culorile României.

În primăvară, la Campionatul Balcanic, pe lângă câştigarea medaliilor în probele individuale, jumătate din ştafeta României campioană balcanică în proba de 4x100m liber a fost alcătuită din sportivi arădeni, Alexandru Fărcuţiu şi Gabriel Sonoc. Baremul pentru Jocurile Olimpice de Tineret Nanjing China 2014 obţinut de Alexandru Fărcuţiu în proba de 50m fluture a reprezentat o perfomanţă deosebită, înotătorul arădean fiind cooptat pentru prima dată în Lotul Naţional de seniori.

Luna iulie a adus realizarea baremurilor pentru participarea la Campionatul European de Înot – Dordrecht (Olanda) pentru doi sportivi, Alexandru Fărcuţiu şi Gabriel Sonoc. Titulari în echipa României, aceştia au ocupat locul X în proba 4x100m liber, stabilind un nou record naţional. A fost, dacă vreţi, o premieră, Aradul având pentru prima dată doi sportivi la Campionatele Europene de Nataţie.

Vor în bazin!

„Aş vrea să le mulţumesc pentru suport, colegiilor din secţia pe care o conduc şi să-l felicit pe prof. Silviu Haş pentru cucerirea primelor medalii la Campionatele Naţionale. A fost un an extraordinar pentru noi cu titluri de campioni, recorduri naţionale, titluri balcanice, rezultate muncite din greu, obţinute în condiţiile în care ne batem cu 87 de cluburi de nataţie din România, dar spre deosebire de ceilalţi, noi am avut bazinul închis cu lunile, antrenându-ne prin oraşele învecinate şi chiar în Ungaria. Nici la această oră bazinul nu este deschis, iar noi nu putem demara pregătirea, în condiţiile în care ne aşteaptă un început de an greu. Avem Campionatele Naţionale din aprilie, iar apoi Campionatul Balcanic” – spune prof. Sebastian Lucaci.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !