Iotcu a castigat la puncte

De Simion Todoca
21Comentarii
„Voi colabora în continuare cu primarii din judeţ” Nicolae Ioţcu
„Voi colabora în continuare cu primarii din judeţ” Nicolae Ioţcu
ARAD. După o luptă cu numeroase răsturnări de situaţie, Nicolae Ioţcu s-a impus în faţa lui Ioan Cristina la o diferenţă de 852 voturi.

Cea mai spectaculoasă bătălie a acestui scrutin s-a dat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, între candidatul MC-L, Nicolae Ioţcu şi cel al USL, Ioan Cristina. Până în ultimul moment, când la Biroul Electoral Judeţean s-a dat verdictul final, ambele tabere susţineau că a câştigat candidatul lor, iar la televiziuni se dădea ca sigură victoria USL şi în judeţul Arad. Dealtfel, la toate rezultatele parţiale Cristina figura cu câteva sute de voturi în avantaj faţă de Ioţcu. În final, cifrele oficiale au dat dreptate pedeliştilor care, în cursul zilei de luni, au definitivat numărarea paralelă, concluzionând că Ioţcu a câştigat. Ieri, înainte ca BEJ să anunţe rezultatele finale, reprezentanţii USL la BEJ au cerut verificarea voturilor nule, însă nici aceasta nu a schimbat nimic. Cu 80.806 voturi, Nicolae Ioţcu a obţinut 37,86% din voturile valabil exprimate, iar Ioan Cristina a obţinut 79.954, adică 37,46 %. Aşadar, o luptă extrem de strânsă, diferenţa relativ mică dând reprezentanţilor USL speranţa firavă că s-ar mai putea schimba ceva. Ca atare, membrii BEJ de la PSD, PC, PNL, PRM şi ProDemo nu au semnat Procesul Verbal final, aşteptând ca BEC să soluţioneze contestaţia USL. Preşedintele BEJ Arad, Cristian Debreni, a subliniat că refuzul unor membri de a semna Procesul Verbal nu poate schimba cu nimic rezultatele consemnate în mod legal, iar procedurile vor decurge normal. De cealaltă parte, contestatarii spun că nu pot reproşa nimic cuiva din colectivul BEJ, ci că fraudele au avut loc la nivelul secţiilor de votare, fiind mult mai mari decât acel 0,8% care a făcut diferenţa.

Reales, Nicolae Ioţcu nu îşi face griji legate de aceasta şi spune că va merge mai departe fără probleme. „Le mulţumesc arădenilor care mi-au acordat încredere şi îi asigur că vom duce la bun sfârşit proiectele demarate, la care vom adăuga altele, pentru dezvoltarea judeţului şi spre binele arădenilor. Cred că voturile acordate demonstrează că timp de patru ani, împreună cu primarii, am acţionat în judeţ conform aşteptărilor cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ioţcu.

Sarcină grea în CJA

În interiorul noului CJA, preşedintele Ioţcu va avea, încă de la început, negocieri extrem de dificile pentru alegerea vicepreşedinţilor şi consolidarea unei majorităţi, având în vedere faptul că MC-L nu a obţinut numărul necesar de consilieri judeţeni pnetru a avea măcar majoritatea simplă. 

Negocieri grele

Vicepreşedinţii CJA se aleg prin votul consilierilor

MCL are 13 consilieri, USL-14, PPDD-3, UDMR-2. Prin negocieri, atât MC-L cât şi USL îşi pot asigura majoritatea simplă

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor