Ioţcu a ieşit din închisoare

De Alin Gherasim
26Comentarii
Ioţcu a ieşit din închisoare
Ioţcu a ieşit din închisoare
Nicolae Ioţcu va fi cercetat în arest la domiciliu în baza unei hotărâri a Curţii de Apel Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost eliberat din arest preventiv. Până la urmă, contestaţia depusă de avocaţii lui faţă de măsura arestării preventive dictată de Tribunalul Timiş s-a dovedit una de succes. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au anunţat că se „admite contestaţia formulată de inculpatul Ioţcu Nicolae Petru împotriva încheierii penale din data de 17.08.2015 pronunţată de Tribunalul Timiş. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Ioţcu Nicolae Petru cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.08.2015, până la data de 19.09.2015, inclusiv”, se arată în decizia instanţei. Însă preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să respecte anumite reguli, altfel poate fi introdus înapoi după gratii. „Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, respectiv coinculpaţii Nedelciu Adrian şi Pătraşcu Alin Mircea, precum şi cu martorii din dosar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, mai spun judecătorii. Poliţia Municipiului Arad va fi cea care va supraveghea respectarea măsurii arestului la domiciliu.

Liber de îndată

Tot în decizia Curţii de Apel Timişoara se precizează faptul că se dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi punerea de îndată în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Procurorii DNA nu mai au altă cale de atac, soluţia judecătorilor fiind una definitivă.

Trafic de influenţă

Nicolae Ioţcu a fost arestat preventiv în 24 iulie, fiind acuzat de trafic de influenţă. În data de 17 august Tribunalul Timiş a hotărât prelungirea arestului preventiv a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, însă măsura a fost contestată. Iar, de această dată, contestaţia a avut succes.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor