Istoria Spitalului Municipal Arad, văzută prin ochii dr. Dumnici

De Diana Dutu
Istoria Spitalului Municipal Arad, văzută prin ochii dr. Dumnici
ARAD. Lansarea oficială a cărţii a avut loc, miercuri după masă, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ.

„Este supărător cât de multe nu ştim şi este trist cât de multe am uitat, dar acest puţin rămas doresc să-l transmit generaţiilor viitoare pentru a nu uita de unde venim şi încotro ne îndreptăm.” Acesta este motto-ul cărţii „Istoria Spitalului Municipal Arad”, scrisă de prof.univdr. Alexandru Dumnici, medic chirurg cu state vechi în cadrul spitalului. Cartea a fost lansată miercuri după masă, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ, în prezenţa unui public numeros. Au fost alături de autor o mulţime de medici, colegi, prieteni, cunoştinţe, foşti (sau viitori) pacienţi, dar şi reprezentanţi de vârf ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Gheorghe Falcă şi viceprimarul Levente Bognar. De altfel, cartea dr. Dumnici a fost finanţată de Consiliul Local al Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. Publicaţia a fost tipărită în cadrul proiectului „Istoria Spitalului Municipal Arad” accesat de Asociaţia Qult-Ar Arad, în cadrul programului „Proiecte culturale 2015” derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Lucrarea de faţă se vrea a fi o pioasă recunoştinţă faţă de memoria generoşilor ctitori ai acestui aşezământ şi, în acelaşi timp, un omagiu adus tuturor medicilor şi personalului medical care a muncit în această locaţie medicală. Lucrarea se adresează şi generaţiilor viitoare care, cunoscând tradiţiile acestui spital, vor duce progresul medical în viitor, neuitând, din când în când, să îmbogăţească această monografie” – a punctat dr. Alexandru Dumnici cu ocazia lansării „Istoriei Spitalului Municipal Arad”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !