La UVVG: „Ziua Facultății” de Științe ale Naturii

De Vasile Filip
Participanţi la „Ziua Facultăţii”
Participanţi la „Ziua Facultăţii”
ARAD. Sărbătoare cu simpozioane, expoziţie de fotografii, prezentări de proiecte.

Facultatea de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a organizat, miercuri, ediția a III-a a „Zilei Facultăţii”. La manifestare au participat elevi de la colegiile și liceele arădene, studenți, masteranzi și cadre didactice ale facultății.
Conf. univ. dr. Nicu Boja, decanul Facultății, ne-a declarat: „Am sărbătorit, în data de 22 aprilie, deoarece la nivel mondial, la această dată este sărbătorită Ziua Pământului. Datorită specificului facultății, am hotărât ca, în această zi, să omagiem și să sărbătorim „Ziua Facultății” de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică. În acest sens, am organizat două simpozioane științifice pentru elevii de liceu cu următoarele teme: «Natura și omul» și «Omul și tehnologia informației», unde elevii au expus prezentări powerpoint. Pe lângă cele două simpozioane, unde au fost antrenați un număr de peste 150 de elevi, am organizat și un vernisaj de fotografii tot pentru elevii de liceu, care au avut diferite teme”.

În cadrul acestui eveniment s-a desfășurat și o prezentare a proiectului Softmat.

„Cu ocazia Zilei Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică – ne-a spus lect. univ. dr. Monia Ciobanu – am organizat o prezentare în cadrul Proiectului Softmat, un proiect transfrontalier între România și Ungaria. Proiectul s-a încheiat în anul 2013, dar se continuă pentru partea de sustenabilitate cu diverse prezentări ale realizărilor de pe parcurs, dar și cele care sunt de actualitate. Noi continuăm activitatea de cercetare, precum și realizarea unor obiecte geometrice în imagini 3D pentru a fi vizualizate. Acestea au ca efect o mai bună înțelegere a noțiunilor de matematică pentru elevi și studenți”.

Porţi deschise

A fost şi un prilej deosebit pentru Facultatea de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” de a-şi deschide porţile pentru liceenii arădeni care doresc să urmeze învăţământul superior în aceste domenii,

„La cele două simpozioane au fost antrenați peste 150 de elevi” ( Nicu Boja)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !