Lacul din Pădurice, o soluţie nepotrivită

5Comentarii
Lacul din Pădurice, o soluţie nepotrivită
© Ciprian Luca
Ciprian Luca este de părere că Monumentul Marii Uniri trebuie amplasat corespunzător

Ciprian Luca, președintele asociației „Vatra arădeană”, susține demersul societății civile privind amplasarea corespunzătoare a Monumentului Marii Uniri, înainte de aniversarea a o sută de ani de la împlinirea visului de secole al românilor. Totodată, însă, Luca susţine că nu doar el, ci şi asociaţiile şi fundaţiile implicate în realizarea şi amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad consideră că intenția actualei administrații de a ridica Monumentul pe lacul Pădurice este total nepotrivită, din mai multe considerente care, de-a lungul timpului, au fost aduse la cunoștința atât a opiniei publice cât și a forurilor competente de către mai multe asociații și fundații care sunt interesate de acest subiect.

Nici sculptorul nu vrea

„În urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor și fundațiilor componente ale societății civile care s-au implicat în rezolvarea problemei amplasării corespunzătoare a Monumentului Marii Uniri la Arad, am luat act de faptul că este nevoie de o regândire a conceptului inițial propus de administrația locală arădeană. Lacul Pădurice este total necorespunzător pentru un monument de o asemenea anvergură, din mai multe motive dintre care amintesc costul mult mai mare decât cel al unei soluții pe uscat, faptul că monumentul nu ar putea fi pus în valoare de locația lacustră, fiind și sub nivelul solului, în loc să domine peisajul și fiind lipsit de vectori de comunicare care să elogieze contribuția înaintașilor la realizarea actului Marii Uniri. Chiar și autorul monumentului, artistul plastic Florin Codre, s-a arătat nemulțumit de soluția amplasării pe lac. În numele asociației „Vatra arădeană”, care s-a alăturat celorlalte asociații și fundații interesate de Monumentul Marii Uniri, solicit găsirea unei variante mult mai potrivite, cu vizibilitate maximă, cum a fost cea a locului pietrei de temelie puse de un președinte al României în fața Catedralei Ortodoxe din zona Podgoria”, a declarat Ciprian Luca. Dealtfel, subliniază el, „mi s-a părut de bun simţ observaţia cuiva, nu mai ştiu a cui, legată de modul în care vor fi organizate manifestările. Dacă lacul nu este îngheţat pe 1 Decembrie, se vor oficia slujbe şi se vor depune coroane la 200 de metri de monument? Dacă este îngheţat, cine garantează siguranţa participanţilor ?”.

Candidatul independent la Primăria Aradului, susținut de Alianța pentru Arad compusă din PRU și UCDR și de PSRO, este gata să implementeze soluția potrivită pentru a întâmpina centenarul Marii Uniri cu Monumentul dedicat acesteia ridicat la Arad. „Este datoria noastră de a elogia sacrificiile înaintașilor care au pus în practică acest moment de mare însemnătate pentru națiunea română. Soluții există și eu am determinarea de a le aplica neîntârziat, pentru a aniversa o sută de ani de la înfăptuirea Marii Uniri așa cum se cuvine, în respect și stimă față de eforturile celor care au realizat acest act istoric măreț”, a declarat Ciprian Luca.

„Dacă lacul nu este îngheţat pe 1 decembrie, se vor oficia slujbe şi se vor depune coroane la 200 metri de monument?” Ciprian Luca5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor