Lecție de viață dată de un elev în clasa I

De Valentin Goran
1Comentariu
Lecție de viață dată de un elev în clasa I
Tânărul elev s-a decis să ajute un copil bolnav de cancer, mai mic decât el prin organizarea unei expoziții cu vânzare ale propriilor tablouri.

Abia a terminat clasa întâi și oferă o lecție de viață impresionantă. Gabriel, elevul de clasa I al Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” a pregătit o expoziție inedită cu propriile tablouri prin care dorește să ajute un copil mai mic decât el care suferă de tumoră pe creier. Cei care vor să ajute alături de Gabriel, pot participa miercuri, 17 iunie, începând cu ora 17.30, în holul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, acolo unde Gabriel își va prezenta expoziția cu vânzare. Tânărul elev este susținut în aceast demers de către profesorul de desen Ioan Kett Groza, de profesoara pentru învăţământul primar Mariana Crișan, care îi este profesor și de părinții săi.

Povestea tristă a lui Dominik

„Am să vă spun o poveste simplă; povestea unui copil ajutat de către alt copil: Dominik şi Gabriel. Dominik are o poveste tristă şi din păcate, adevărată. El a venit pe lume la Maternitatea din Arad la 12.06.2012 fiind raza de soare a părinţilor lui. Într-o zi, părinţii au observat o umflătură la tâmpla dreaptă. La început nu s-au panicat, dar după un şir de investigaţii verdictul a fost unul crunt: Tumoră! Acest diagnostic a curmat liniştea vieţii familiei sale! Au urmat alte investigaţii, mai amănunţite, iar la 13 decembrie 2014, Dominik a trecut prin prima tură de chimioterapie. La puţin peste doi ani a trecut prin ceva teribil, ceva prin care, din fericire, unii dintre noi nu vor trece niciodată! Dar, din această suferinţă, a răsărit o stea! O stea a prieteniei şi mărinimiei: Gabriel, un copil – pictor talentat, impresionat de drama lui Dominik, a decis că trebuie să facă ceva pentru a întinde o mână de ajutor! Atât cât stă în puterile sale! Astfel că, îşi pune talentul în slujba binelui. La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care pot şi vor să dea o mână de ajutor”, a declarat Mariana Crișan.

Taguri: , , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor