Lista noua pentru experti in educatie

De Monica Ardelean
Lista noua pentru experti in educatie
Se anunţă sesiunea a V-a pentru obţinerea statului de expert în managementul educaţional.

ARAD. O nouă serie de experţi în managementul educaţional. Ministerul Educaţiei anunţă cea de a V-a sesiune pentru depunerea dosarelor. Metodologia este similară cu cele din lunile anterioare şi presupune o selecţie online după care urmează depunerea portofoliilor cu actele doveditoare la sediul IŞJ Arad. Pentru cei interesaţi precizăm că din 21 octombrie programul, numărul de locuri scos la concurs pentru Arad precum şi metodologia vor fi afişate pe site-ul IŞJ. Pe 28 octombrie se dă startul la completarea formularului online iar pe 29 -30 octombrie va fi afişată lista cu candidaţii admişi în această etapă. Cei care au fost selectaţi sunt obligaţi ca între 31 octombrie şi 1 noiembrie să depună portofoliul cu documentele doveditoare la sediul IŞJ Arad. Pe 22 noiembrie va fi afişat rezultatul selecţiei şi punctajele obţinute.

Regula spune că în fiecare an pot deveni experţi maxim 5% din totalul posturilor. Ca atare, după ce în primăvara acestui an au devenit experţi 35 de cadre didactice, mai rămân, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Arad, Mariana Tocaciu, încă 143 de locuri pentru noi experţi. Reamintim că statutul de expert în management este obligatoriu, cel puţin până în acest moment, pentru cei care doresc să ocupe o funcţie de conducere în învăţământul preuniversitar sau la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Şi cum în acest moment au fost făcute deja schimbări în rândul directorilor, această sesiune le va permite proaspeţilor numiţi să intre în rândul experţilor în management şi, dacă se şi organizează vreun concurs pentru post, să intre în competiţie. Rămâne de văzut dacă dosarele lor vor aduna puncte suficiente pentru a fi admişi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !