Locul doi la eficienţă în 2015

De Ioana Costas
1Comentariu
Locul doi la eficienţă în 2015
© Prezenţi la bilanţ: judecători din partea CSM şi preşedintele Judecătoriei Arad Foto: I.C.
Judecătoria Arad s-a clasat pe locul doi între judecătoriile reşedinţă de judeţ în ceea ce priveşte eficienţa.

Diferenţa dintre locul unu, care a fost ocupat de Judecătoria Călăraşi, şi locul doi, pe care s-a situat Judecătoria Arad, este neglijabilă – „diferenţele pot fi determinate şi de cauze obiective care nu ţin neapărat de activitatea instanţei la diferenţă neglijabilă”, a precizat judecătorul Norel Popescu din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a luat parte, alături de judecătorul Alexandru Şerban din cadrul CSM, la prezentarea raportului de activitate al Judecătoriei Arad pe anul 2015.
„Analizând performanţele instanţei prin prisma indicatorilor de eficienţă stabiliţi de CSM, faţă de împrejurarea că la nivelul anului 2015 Judecătoria Arad s-a situat pe locul doi la nivel naţional printre instanţele situate în reşedinţă de judeţ, putem concluziona că activitatea desfăşurată a fost una meritorie reflectând preocuparea colectivului instanţei de a conferi calitate actului de justiţie înfăptuit”, a declarat judecătorul Flavius Bradin, preşedintele Judecătoriei Arad.

Eficienţa în cifre

Judecătoria Arad a funcţionat în cursul anului 2015 cu două secţii: civilă şi penală. În cadrul secţiei civile există trei complete specializate pentru cauzele de minori şi familie. În ceea ce priveşte volumul de activitate la nivelul instanţei, pe secţii specializate, în anul 2015, pe rolul instanţei au fost înregistrate 16.581 de cauze noi, cu 5.381 de cauze mai puţine decât cele înregistrate în anul 2014 când s-au înregistrat 21.962 de cauze noi. Dacă la numărul de cauze noi înregistrate se adaugă şi stocul de dosare provenit din anii anteriori şi rămase nesoluţionate, rezultă că volumul total de activitate aferent anului 2015 a fost de 20.307 cauze. Din acest total, la sfârşitul anului trecut, 16.910 dosare au fost soluţionate, 447 de cauze au fost suspendate din diverse motive (toate dosarele suspendate fiind în materie civilă), iar 2.950 de dosare au reprezentat cauzele cu care s-a intrat în 2016 fiind amânate în vederea judecării sau aflate în procedura prealabilă, stocul fiind aşadar de 3.397 de dosare.

În ceea ce priveşte operativitatea Judecătoriei Arad în anul 2015, pe secţii, potrivit raportului de activitate a instanţei, la secţia penală vorbim despre o operativitate de peste 91 la sută, la secţia civilă operativitatea a fost la 83,50 la sută, în timp ce completele specializate pe minori şi familiei şi la cele de fond funciar au avut o operativitate de 79,11, respectiv 83,56 la sută.

Din totalul cauzelor înregistrate în materie penală, 45 reprezintă arestări (30 în anul 2014), 43 de cauze reprezintă percheziţii (22 în anul 2014) şi 88 de cauze reprezintă supraveghere tehnică şi traficul de date (43 în anul 2014).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor