Luca: ştrandul poate fi magnet pentru turiști

De B.B.
2Comentarii
Luca: ştrandul poate fi magnet pentru turiști
© Ciprian Luca Foto: B.B.
Ciprian Luca critică modul defectuos prin care administrația locală tratează cel mai important obiectiv turistic al Aradului, Ștrandul „Neptun”.

Până nu cu mulți ani în urmă unul dintre cele mai cunoscute branduri arădene, care atrăgea la Arad amatori de distracție din orașele vecine și chiar din Ungaria, Ștrandul a ajuns o umbră a ceea ce a fost o dată, este de părere preşedintele Asociaţiei „Vatra arădeană”, Ciprian Luca. „Începutul lunii mai a adus și deschiderea oficială a sezonului estival pe Ștrandul Neptun. Cum am început acest sezon, este cu totul altă problemă. Așa-numita zonă comercială de pe Ștrand este o mare acumulare de ruine și moloz. Acolo unde altă dată se înghesuiau zeci de mii de oameni în fiecare seară de week-end, acum mai găsim doar urme a fostelor terase. Cei câțiva investitori care au mai rămas pe ștrand nu se pot dezvolta pentru că în locul unei concurențe stimulative, ruinele fostelor terase crează un ambient trist. Gardul care separă nefericit cele două zone ale ștrandului conturează și el o imagine apăsătoare. Este mult prea puțin pentru potențialul uriaș pe care îl are acest loc de suflet pentru arădeni”, a declarat Ciprian Luca. În opinia sa, Ștrandul Neptun trebuie să devină din nou principalul punct de atracție din Arad, iar soluțiile pentru revigorarea sa există.

Soluții pentru revigorarea ștrandului

Candidatul independent la Primăria Aradului, Ciprian Luca, susținut de Alianța pentru Arad formată din PRU și UCDR și de PSRO, consideră Ștrandul Neptun unul dintre obiectivele de maxim interes pentru administrația locală. „Soluțiile pentru a readuce gloria Ștrandului arădean există și nu sunt dificil de aplicat. Nici măcar nu trebuie să inventăm acum modele noi pentru că am avut, pe Ștrandul Neptun, un model de succes care a funcționat ani de zile și care s-a dezvoltat de la sine, până când i-au fost puse piedici tocmai de către cei care trebuiau să sprijine dezvoltarea Ștrandului. Eliminarea gardului despărțitor, instituirea unei taxe unice de acces și accesul gratuit de la o anumită oră sunt primele măsuri care pot revigora Ștrandul. Evident, pentru a păstra cadrul legal, administrația trebuie să modifice regulamentul de funcționare și să stabilească obiective de performanță pentru administratorul ștrandului, pentru a aplica acest regulament. Refacerea forajelor pentru apă termală și un program investițional bine chibzuit poate face din Arad un punct important pe harta centrelor de tip spa din vestul țării, cu funcționare non-stop. Viitorul ștrandului trebuie corelat cu cel al Cetății, într-o perspectivă comună după preluarea acesteia de la Armată. Partea comercială, cu terase și cu un regulament de funcționare care să împiedice excesul de decibeli după orele înserării poate asigura din nou fondurile necesare întreținerii complexului de agrement Ștrandul Neptun. Și acestea sunt doar câteva soluții schițate sumar, care aplicate fiind, pot relansa activitatea de pe ștrandul arădean care, alături de Cetate, trebuie să devină cele mai importante obiective turistice pentru Arad”, a declarat Ciprian Luca.

„Ştrandul a fost un model de succes, care a funcţionat bine până în momentul în care au început să i se pună piedici” Ciprian Luca2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor