Luni seara, start la Zilele Aradului!

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Luni seara, start la Zilele Aradului!
Dacă vremea va ţine cu organizatorii şi cu arădenii, evenimentul va debuta în faţa Palatului Administrativ.

E luni, 17 august 2015, deci e timpul să înceapă „Zilele Aradului”, cel mai important eveniment al anului pentru comunitate. Timp de două săptămâni, arădenii sunt invitaţi de Primărie şi Centrul Municipal de Cultură la un maraton de evenimente, cu muzică uşoară, muzică populară, muzică medievală, expoziţii, întreceri sportive, proiecţii de filme, spectacol cu foc, artă contemporană, concerte de muzică alternativă, spectacole pentru copii, noaptea albă a instituţiilor de cultură, festivalul cătlanelor etc.

Luni

Începând de la ora 19.00, suntem invitaţi să admirăm Parada costumelor de poveste prezentate de copii, pe traseul strada Mețianu-Bulevardul Revoluției. De la ora 20.45, pe platoul din faţa Palatului Administrativ va avea loc un spectacol de dans modern interactiv, cu trupele X Style și X Style Kids. Aceste momente artistice vin să prefaţeze, de fapt, adevărata deschidere a „Zilelor Aradului” care va fi marcată, începând de la ora 21.30, prin spectacolul cu foc „Regatul” susţinut de Trupa FamousArt, în faţa Palatului Administrativ.

Potrivit organizatorilor, în caz de vreme nefavorabilă, spectacolele vor fi amânate cu 24 de ore.

Marţi

Între orele 11.00-14.00, cei care doresc pot să participe la Atelierele de teatru coordonate de Ioan Peter, care se vor desfăşura la Fabrica TEBA. Între 11.00 şi 12.00, în Aula „Ștefan Cicio Pop” a UVVG (Arad, Bulevardul Revoluției nr. 94), va avea loc vernisajul expoziție foto „Universitatea «Vasile Goldiș» din Arad – un sfert de secol de existență instituțională”.

Între orele 16.00–21.00 suntem provocaţi să (re)cunoaștem Primăria Aradului, în Camera obscură. Adică „o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel s-ar vedea Primăria prin camera obscură”. Un cort negru, complet închis, va fi amplasat în fața Primăriei. Printr-un orificiu milimetric, se va prezenta „o altfel de clădire”. Vom fi părtaşi la un exepriment vizual care ne întoarce în timp dar care, deopotrivă, ne ajută să privim în viitor. Intrând în camera obscură, asistăm la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. De asemenea, vom putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

Vezi aici întreg programul Zilelor Aradului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !