M10 Arad: Falcă vrea să răscumpere, pe banii arădenilor, concesiunile de pe ştrand!

De Simion Todoca
14Comentarii
Mircea Pereş Foto: J.A.
Mircea Pereş Foto: J.A.
Liderul M10 Arad, Mircea Pereş, atrage atenţia asupra repercusiunilor extrem de grave pe care le-ar avea intenţia primarului Gheorghe Falcă de a anula toate concesiunile de pe ştrand.

De fapt, spune Pereş, „anularea concesiunilor” este „o reziliere a contractelor care, acceptând că s-ar putea face, deși condițiile unei atfel de rezilieri sunt clar stabilite în contracte și mai exact această reziliere se poate face doar pentru o cauză de utilitate publică, primarul ascunde că rezilierea se face după o dreaptă și prealabilă despăgubire. Adică, din nou pe banii noştri, primarul vrea să își satisfacă orgoliul nemăsurat. Culmea e că, și în situatia în care ar reuși să o facă, să răscumpere concesiunile, căci de anulat nici nu se pune problema, tot rămâne cu proprietarii construcțiilor care au în mod legal dreptul să acceadă la aceste proprietăți”. În opinia lui Pereş, „Scopul personal al lui Falcă a fost și este distrugerea ștrandului Neptun” , iar abuzurile au început odată cu declanşarea războiului său personal cu Leontin Aslău, fost prieten „la cataramă” al primarului. Care primar, în virtutea acelei prietenii, a modificat o Hotărâre a CLM : „ Datorită prieteniei dintre cei doi, proiectul hotărârii de consiliu a fost modificat prin adăugarea posibilității de concesionare către titularii de contracte de asociere (singurul contract de acest tip fiind cel încheiat cu societatea domnului Aslău) ”. După aceea, spune Pereş, Falcă a perpetuat războiul cu Aslău, deşi acestuia i-au dat dreptate toate instanţele, iar Primăria va avea de plătit sume colosale drept despăgubire.

„Acum, după ce, instanțele au stabilit în mod definitiv că Primăria a săvârșit un abuz, Falcă s-a gandit că ar mai putea săvârși unul: să anuleze toate concesiunile de pe ștrand. Ceea ce nu spune Falcă este că, odată constatată culpa Primăriei pentru împiedicarea folosinței proprietății societății domnului Aslău, instituția este pasibilă de a fi obligată la plata unor daune imense către societatea prejudiciată, iar Aslău Leontin, în mod cert va solicita plata acestor daune. Banii, însă, vor veni tot din buzunarul contribuabilului arădean . Căruia, pe deasupra, îi mai şi măreşte taxa de intrare pe ştrand, în loc să o elimine, aşa cum a promis în campania electorală. Partidul M10 Arad îi cere să-şi respecte promisiunea, măcar acum şi să renunţe la distrugerea ştrandului, care nu îi aparţine lui, ci arădenilor. Altădată, acest obiectiv arădean atrăgea vizitatori din județele limitrofe si nu numai, iar acum, cu gardurile sale, cu administrarea deficitară, cu nepăsarea manifestată și cu prețurile impuse, din ștrandul Neptun a rămas doar numele”, conchide Mircea Pereş.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor