Maduta si Falca despre dezbaterea pe tema Scolii gimnaziale „Mihai Eminescu”

De Monica Ardelean
12Comentarii
Maduta si Falca despre dezbaterea pe tema Scolii gimnaziale „Mihai Eminescu”
Atât deputatul Flavius Măduţa, iniţiatorul dezbaterii, cât şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă au trimis comunicate de presă legate de întâlnirea desfăşurată joi la sediul IŞJ Arad.

ARAD. Deputatul Flavius Măduţa consideră pozitive rezultatele dezbaterii publice legate de şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”. „Dezbaterea publică a adus anumite clarificări în faţa părinţilor şi a profesorilor. Eu am susţinut şi susţin, în continuare, soluţia mult mai rapidă pentru rezolvarea problemei: cumpărarea actualei clădiri în care îşi desfăşoară activitatea şcoala gimnazială. Este o soluţie care permite continuitatea în spaţiul actual şi îmbunătăţirea în termen scurt a condiţiilor oferite elevilor şi profesorilor, prin investiţii. Pentru soluţia alternativă propusă, este nevoie de mulţi ani pentru realizarea unor investiţii în interesul elevilor.

În acelaşi timp, am luat act de intenţia primarului Gheorghe Falcă de a relua demersurile pentru obţinerea pentru şcoala gimnazială a sediului de pe strada Mărăşeşti. Nu mă opun unui astfel de demers, dar consider că şansele de reuşită sunt mici, având în vedere că ministerul a răspuns negativ de mai multe ori acestei solicitări. În măsura în care primarul Aradului consideră că are nevoie de sprijinul meu în acest sens, sunt dispus să îl acord. Aştept oricând solicitarea unui sprijin concret, cu rugămintea de a fi exeprimat public, pentru a nu exista sincope de comunicare. În acelaşi timp, vreau să clarific faptul că nu îmi asum în niciun fel responsabilitatea reuşitei unui astfel de demers. Asta cu atât mai mult cu cât nu mă regăsesc, ca factor de decizie, prin atribuţiile legale pe care le am, în ceea ce primarul Falcă numea toţi factorii implicaţi. Însă, repet, voi face tot ce pot pentru a sprijini o soluţie pentru şcoală, inclusiv să îl însoţesc pe domnul primar în audienţă la ministrul de interne sau la orice altă autoritate publică pe care o va indica.

În acelaşi timp, am luat act de ideea primarului Falcă de a face din această încercare o ULTIMĂ încercare – în estimarea sa pe o procedură rapidă de două sau trei luni – urmând ca apoi, în cazul unei eventuale nereuşite, să identifice o altă soluţie pentru şcoala gimnazială. Asta înseamnă că în decurs de câteva luni vom putea contura o soluţie pentru şcoala gimnazială Mihai Eminescu”, a declarat deputatul Flavius Măduţa.

Concluzia primarului

După finalizarea dezbaterii, primarul municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a trimis un comunicat de presă prin care a sintetizat încă o dată soluţia propusă în cadrul dezbaterii. „Edilul Aradului a reiterat necesitatea obținerii pentru școală a imobilului de pe str. Mărășești, clădire unde a avut sediul Inspectoratul Poliției de Frontieră și care în prezent este parțial în administrarea Prefecturii Arad. Primarul Aradului a spus că demersurile administrative inițiate de municipalitate pentru transferul clădirii în administrare locală trebuie susținute de petiții semnate de toți factorii implicați: Prefectură, parlamentari arădeni, părinți, cadre didactice, Primărie și Consiliu Local Municipal. Primarul a propus ca o delegație formată din reprezentanți ai acestor instituții, alături de reprezentanți ai părinților și profesorilor să aibă o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Interne pentru a-și prezenta argumentele și a obține rezolvarea solicitării. «Îi rugăm pe partenerii care doresc în mod real rezolvarea problemei școlii să iasă din zona politizării și să treacă la eforturi pentru îndeplinirea obiectivelor comunității», a declarat dl. Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor