Mai puţin de jumătate din cardurile de sănătate au fost activate

De Diana Dutu
4Comentarii
Mai puţin de jumătate din cardurile de sănătate au fost activate
ARAD. În ciuda recomandărilor repetate ale autorităţilor, asiguraţii din judeţul Arad nu s-au prea înghesuit la activarea cardurilor de sănătate.

Cardul naţional de asigurări de sănătate va deveni funcţional peste două zile. Fără el, asiguraţii nu pot beneficia de servicii medicale gratuite, iar furnizorii de servicii medicale nu şi le pot deconta. Cetăţenilor li s-a recomandat în nenumărate rânduri să-şi activeze cardul, astfel încât de la 1 mai sistemul să funcţioneze normal.

Nu s-ar putea spune că oamenii au ascultat sfatul autorităţilor. Mai puţin de jumătate dintre pacienţii aflaţi pe listele medicilor de familie din judeţul Arad au, în acest moment, cardurile activate. Sunt situaţii în care doctorii şi-au temperat pacienţii şi au stabilit de comun acord ca activarea cardului să se realizeze cu prima ocazie când asiguratul va avea nevoie de un serviciu medical (fie acest moment ulterior datei de 1 mai). Sunt şi situaţii când pacienţii au ţinut morţiş să-şi activeze cardul, mergând la medic special pentru aceasta, dar activarea nu s-a putut realiza pentru că serverul CNAS funcţionează cu intermitenţe iar, din când în când, se blochează. E o situaţie cu care s-au confruntat mai mulţi pacienţi aflaţi pe listele mai multor medici de familie. Casa de Asigurări de Sănătate infirmă o asemenea posibilitate, susţinând că e vorba doar de timpi diferiţi de activare a cardului: în unele cazuri durează 10 secunde, în alte cazuri durează peste un minut…

Indiferent de motivul ne-activării cardului, un lucru e cert: mai devreme sau mai târziu tot trebuie să-l activăm!4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor