Matula: Martin Schulz l-a urechiat pe Ponta

De Simion Todoca
Reactualizat la:
6Comentarii
Matula: Martin Schulz l-a urechiat pe Ponta
ARAD. Europarlamentarul Iosif Matula subliniază că replica dată de premierul Victor Ponta europarlamentarului PPE, Elmar Brok denotă lipsă de responsabilitate. 

„Victor Ponta nu conștientizează că este un premier al unei ţări europene. Faptul că şi-a permis să îl acuze de nazism pe Elmar Brok, parlamentar european, este un lucru extrem de grav. Intervenția lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European, chiar în deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg, demonstrează gravitatea gestului făcut de Ponta. Dacă până şi preşedintele PE, care face parte din aceeaşi «familie politică» cu Victor Ponta, a realizat că declaraţiile lui Ponta sunt total nepotrivite, este cazul ca premierul României să îşi prezinte scuze faţă de jignirile aduse unui europarlamentar. Prin funcţia sa, Victor Ponta nu este o persoană obişnuită, ci reprezintă România. Pentru a nu crea prejudicii României, este cazul ca Victor Ponta să se ridice la nivelul funcţiei pe care o deţine”, a completat Iosif Matula.

„Nu pot să fiu de acord cu astfel de declarații făcute de un premier al unei țări europene”, a spus Martin Schulz în plenul Parlamentului European. Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a încercat să aibă o intervenție în acest sens, dar a fost întrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus că a citit despre acest subiect şi că va avea o discuţie atât cu premierul Victor Ponta, cât și cu europarlamentarul PPE Elmar Brok. De asemenea, Elmar Brok a precizat foarte clar că de 15 ani a luptat pentru ca România și Bulgaria să fie membre depline ale UE, motiv pentru care a lucrat pentru libertate deplină de mișcare pentru români și bulgari începând cu 1 ianuarie 2014. Brok a mai explicat că majoritatea covârșitoare a românilor sunt bineveniți în toate statele UE, ca orice alți cetățeni UE, dar acest lucru înseamnă că această mare majoritate nu trebuie să sufere din cauza unei mici minorități care încalcă regulile comunitare.

***

„Imigranții care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, că europarlamentarul german Elmar Brok este „demagog, iresponsabil şi populist”, care are o gândire „nazistă, fascistă”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei. „Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună”, a spus Victor Ponta.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor