Milioane pe drumuri judeţene

De Alin Gherasim
3Comentarii
Milioane pe drumuri judeţene
© Ţolea a prezentat drumurile ce vor fi modernizate FOTO: JA
Peste 50 de milioane de lei vor „înghiţi” anul acesta drumurile judeţene, a anunţat Adrian Ţolea.

Bani mulţi vor fi direcţionaţi în anul 2016 spre modernizarea drumurilor judeţene, dar şi pentru întreţinerea lor. Anunţul a fost făcut de Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. În cadrul unei conferinţe de presă care a avut drept scop explicarea bugetului, cu accent pe investiţiile în infrastructură, Ţolea a vorbit despre proiectele de modernizare a şoselelor din Arad gândite pentru anul 2016. 37 de milioane de lei vor merge către modernizări de drumuri: 14 milioane din bugetul propriu, 13,5 milioane dintr-un credit luat iniţial pentru lucrări pe Arad-Felnac, şi 10 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării reprezentând decontarea lucrărilor de pe Arad-Felnac, drum ce a fost inclus în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Alte 15 milioane de lei vor fi alocaţi pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere a drumurilor”, a mai spus Ţolea. Care şosele vor fi modernizate anul acesta? Din fondurile proprii se va lucra pe drumurile Sântana-Zimand, Nădlac-Peregu Mare, Dorobanţi-Macea, Zimand Cuz-Şofronea, Tauţ-Camna, Olari-Sânmartin şi Firiteaz-limită judeţ Timiş. Din creditul de 13,5 milioane vor fi modernizate drumurile Pâncota-Seleuş şi Neudorf-limită judeţ Timiş.

Fără fonduri europene

Declaraţiile lui Adrian Ţolea se referă la lucrările ce vor fi realizate în judeţul Arad, dar au fost scoase din grafic drumurile pentru care se va căuta finanţare europeană. Vorbim aici despre drumul Arad-Pâncota-Buteni şi despre bucla limită judeţ Timiş-Sânpetru German-Secusigiu-limită judeţ Timiş. În plus, e luat în calcul şi proiectul de realizare a centurii municipiului în zona de est, respectiv o şosea care să lege Aradul de Fântânele şi de Vladimirescu. Pentru cele trei lucrări menţionate mai sus vor fi depuse proiecte pentru finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor