Milioane pentru spatii verzi

De Simona Butaru
5Comentarii
Milioane pentru spatii verzi
Bugetul spaţiilor verzi, împărţit la amenajări, gazonări, plantări de arbori, irigaţii şi… toaletări.

ARAD. „În prezent în municipiul Arad zonele verzi sunt împărţite în 5 obiective. Pentru 3 obiective au fost încheiate contracte de serviciu cu: SC Gospodărirea Comunală SA – pentru obiectivul I şi II cu SC Universul Verde SRL pentru obiectivul IV. Atribuirea contractelor pentru obiectivele III şi IV este în curs de desfăşurare”, se precizează în documentaţia întocmită de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei. În documentul în care se fundamentează cererea de fonduri pentru anul 2015 dedicate amenajării şi întreţinerii spaţiilor verzi din Municipiul Arad se estimează un necesar serios la acest capitol.

Unde şi ce se face?

Banii care urmează să fie alocaţi din bugetul local au fost calculaţi ţinând cont de „necesitatea asigurării tuturor activităţilor privind amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi inventariate din Municipiul Arad în suprafaţă de 1.255.498 mp constând în lucrări specifice fiecărui sezon în parte”. Sunt planificate şi în acest an „amenajări de spaţii verzi în scuaruri cum ar fi: Piaţa Bujac, Piaţa Gai. Suprafaţa de amenajat este de aproximativ 26.000 mp, executarea acestora urmând a se efectua eşalonat. Lucrările de amenajare a acestor zone constau în: pregătirea terenului, curăţarea terenului, completarea cu pământ, nivelarea terenului, gazonare, plantări de arbori foioşi şi conifere, udarea materialului săditor după plantare”.

Milioane

„Propunem alocarea de la bugetul local pentru anul 2015 a sumei de 8.900.000 lei pentru întreţinerea şi salubrizarea spaţiilor verzi din Municipiul Arad inclusiv plantări arbori, amenajări de spaţii verzi în scuaruri şi adiacent carosabilului din cartiere”, se prevede în documentul care însoţeşte proiectul de buget pe anul în curs, proiect afişat la transparenţă de Primărie.

Plantări

Anul acesta se vor face şi plantări, conform planului înaintat de Serviciul Edilitar în care s-a expus „necesitatea achiziţionării de arbori, pentru completarea aliniamentelor stradale, plantări în parcuri, deoarece în ultimii ani datorită secetei prelungite au fost tăiaţi mulţi arbori uscaţi sau a căror stare vegetală impunea tăierea acestora şi efectuarea lucrărilor în vederea plantării acestora”.

Pentru apă

Banii din buget vor acoperi şi necesitatea asigurării necesarului optim de apă pentru menţinerea în vegetaţie a arborilor tineri”, precum şi efectuarea lucrărilor de tăieri, recepări şi toaletare arbori.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor