Ministerul bate la usa lui Tarle

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Ministerul bate la usa lui Tarle
ARAD. Promis de aproape o lună de zile, controlul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a devenit realitate.

De ieri, se află la Arad însuşi directorul Corpului de Control, Alin Sergiu Costache, urmând ca astăzi să se întregească echipa ce va efectua verificările.

Ce se va controla, mai exact? „Situaţia existentă la nivelul DSP Arad, privind directorul executiv, dr. Gabriela Ţârle”, aşa cum a fost prezentată această situaţie Ministerului Sănătăţii de către mai mulţi angajaţi cu funcţii de conducere din cadrul instituţiei. Aceştia au depus un memoriu la Minister (înregistrat cu nr. 52841/18.10.2012) prin care o acuză pe dr. Ţârle că „manifestă acelaşi comportament abuziv care a adus prejudicii de imagine instituţiei în mandatul anterior, prin scandaluri în presă, intimidarea angajaţilor, conduită agresivă, violenţe verbale şi ameninţări”.

Mai întâi, Prefectura

Aceleaşi aspecte au fost prezentate şi Prefecturii Arad care a întreprins, în a doua jumătate a lunii octombrie, un control la DSP. În urma verificărilor s-a stabilit clar că „la nivelul DSP Arad există o stare conflictuală ca urmare a acuzelor reciproce dintre semnatarii memoriului şi directorul executiv al DSP Arad, care îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii într-un climat de normalitate”. Prefectura nu şi-a asumat, însă, luarea niciunei măsuri (instituţia nefiind abilitată în acest sens), limitându-se să transmită datele colectate Ministerului Sănătăţii „pentru analiză, alături de rugămintea ca Ministerul să analizeze cu celeritate întreaga activitate a serviciului deconcentrat în cauză”.

Analiză… vie

Iată, Ministerul Sănătăţii nu se mulţumeşte să analizeze doar datele prezentate în raportul Prefecturii, ci efectuează, prin Corpul de Control, o analiză… vie, la faţa locului. Iar dacă ţinem cont de faptul că la Arad a venit chiar directorul Corpului de Control, putem presupune că „situaţia existentă la nivelul DSP Arad, privind directorul executiv, dr. Gabriela Ţârle” este tratată de către Minister cu maximă seriozitate şi responsabilitate. Să vedem cu ce rezultate…

Un prim verdict in “cazul Tarle” 

O noua nazdravanie “marca Tarle0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !