Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, da de pamant cu proiectul parcarii din Parcul Eminescu

De Simona Butaru
48Comentarii
Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, da de pamant cu proiectul parcarii din Parcul Eminescu
BUCUREȘTI. În urma unei adrese oficiale transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la începutul lunii ianuarie de către Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, pe tema Parcului Eminescu, oficialii de la Bucureşti au reacţionat!

Nici 30 de zile mai târziu, Asociaţia Peisagiştilor a primit un răspuns oficial semnat de ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, în care se stipulează faptul că, potrivit legii, se interzice emiterea de acte administrative care prevăd schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor. Prin urmare, se precizează în răspunsul primit de la Bucureşti, „Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) SUNT LOVITE DE NULITATE ABSOLUTĂ” se arată în adresa oficială a M.D.R.A.P.

De la Arad la Bucureşti

Asociaţia Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest „aduce la cunoştinţa publicului răspunsul cu nr.2183/2823 din 04 Februarie 2015 formulat de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.) urmare a adresei cu nr.01 / 10 Ianuarie 20151, referitoare la proiectul “Regenerarea urbană zona Enescu – Palatul de Justiţie din municipiul Arad” prin care asociaţia atrăgea atenţia că tema de proiectare formulată de Primăria Municipiului Arad încalcă grav Art.71, paragraful (1) din Ordonanța de urgență nr. 114/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 – privind protecţia mediului, solicitând şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), prin birourile de control, urmărirea modul în care legislația este respectată”, se precizează în comunicatul acestora.

De la Bucureşti la Arad

Două lucruri punctuale sunt evidenţiate în răspunsul Ministerului. În primul rând, se precizează: „reamintim pe această cale faptul că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, stabileşte la Art.71 că: Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora”. Apoi, pentru lovitura de graţie, se precizează: „Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) SUNT LOVITE DE NULITATE ABSOLUTĂ”.

În încheiere…

„În încheiere, dorim să subliniem faptul că unul din obiectivele principale ale MDRAP îl constituie sprijinirea acelor strategii, proiecte şi investiţii locale a căror implementare va asigura creşterea calităţii vieţii locuitorilor şi care sunt fundamentate pe o judicioasă utilizare echilibrată a resurselor, în spiritul dezvoltării durabile”, se precizează în adresa de la Bucureşti.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor