Ministrul Educatiei nu stia ca urmeaza o dezbatere a Legii Educatiei

De Monica Ardelean
Liviu Pop și Mihai Sorin Cîmpeanu
Liviu Pop și Mihai Sorin Cîmpeanu
Arad. Ministrul învățământului, Mihai Sorin Cîmpeanu, prezent la Arad a declarat că nu știe că în două săptămâni va fi lansată dezbaterea pentru o nouă lege a educației. A aflat în cadrul conferinței de presă, organizate după întâlnirea cu directorii de școli din județul Arad.

„Îmi primul rând doresc să vă mulțumesc pentru noutățile pe care mi le aduceți la cunoștință. Eu nu știam că în două săptămâni se va lansa acest proiect” a fost răspunsul ministrului. Informația a fost furnizată presei de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care o anunțase în cadrul unei conferințe de presă organizată de către PSD Arad.
Cert este că ambii susțin că e necesară această dezbatere publică, chiar dacă nu s-au sincronizat prea bine cu momentul lansării ei.

„Într-adevăr în sistem există o așteptare cu privire la o nouă lege a Educației. Aceasta însă trebuie să fie aflată într-o dezbatere publică cu toți actorii interesați pentru că dacă această dezbatere nu va exista, atunci nu vor exista reglementări general acceptate, atunci ele nu vor fi sustenabile și nici aplicabile. Acest lucru s-a întâmplat deja o dată, este o greșeală care nu mai trebuie repetată. O nouă lege a Educației pe cât este de necesară, pe atât de important este să fie rodul unei dezbateri susținute cu elevi, profesori, angajatori, sindicate, asociații studențești, absolut toți cei implicați în procesul de educație. Trebuie consultați și să se găsească numitorul comun pentru că așteptările sunt diverse și doar în acest fel vom putea avea acea lege a educației care să genereze predictibilitatea și stabilitatea sistemului” a declarat ministrul Cîmpeanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !