Minoritatile, in festival

De Simona Butaru
Minoritatile, in festival
Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad se va desfășura în perioada 18-19 septembrie.

ARAD. Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care de anul trecut este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura în 18-19 septembrie. Manifestarea a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediţie şi va reflecta coabitarea celor nouă minorităţi etnice din judeţul Arad cu majoritatea populaţiei locale. Programul cuprinde un simpozion şi manifestări artistice prin care se vor evidenţia cele mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în Arad. La eveniment va fi prezent și fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, Laszlo Surjan, informează Primăria.

Promovare peste hotare

Festivalul Minorităţilor Naţionale face parte din manifestările care se organizează pentru promovarea cadidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
„Suntem competitori pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii şi ne dorim să transmitem un mesaj al bunei convieţuiri între oamenii de diferite etnii din Arad. De aceea, ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor Naţionale este una complexă și cuprinde un program dedicat tuturor cetățenilor orașului nostru, indiferent de etnie, pe care îi invităm să ni se alăture”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului.

Delegaţii străine

La eveniment fiind invitate să participe delegaţii ale oraşelor Zrenjanin (Serbia), Praga 5 (Cehia), Gyula (Ungaria). În premieră, la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad a fost invitat să participe un ansamblu folcloric din străinătate. Ansamblul Soubor Dúbrava din Cehia va susţine un recital de cântece şi dansuri tradiţionale din regiunea din care provin. Şi în acest an, va avea loc tradiționala paradă a minorităților naționale care se va desfășura în centrul orașului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !