Misiuni cu beţivi şi pescari şi vânători ilegali

De Ioana Costas
4Comentarii
Misiuni cu beţivi şi pescari şi vânători ilegali
Misiunile jandarmilor: beţivi care sparg geamurile localurilor, bătrâni cu puşca pe câmp, pescuit ilegal şi comercializarea de ţigări netimbrate.

Jandarmii arădeni efectuează zilnic misiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi pentru a asigura climatul de ordine şi siguranţă publică, însă la cum se comportă unii arădeni, misiunile par în van. Săptămânal sunt prinse persoane la pescuit ilegal pe râul Mureş sau comercializând ţigări netimbrate în pieţele din municipiu, iar faptul că acestea sunt prinse de oamenii legii pare să nu sperie pe nimeni. Aşa că în urma unei astfel de misiuni, jandarmii arădeni au depistat, în zona Pieţei Mihai Viteazul un bărbat de 49 de ani care oferea spre comercializare pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Ce s-a întâmplat cu bărbatul? În acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă, colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

A spart geamul unui local

Unei alte persoane jandarmii i-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală pentru infracțiunea de distrugerea, deoarece bărbatului, care se afla în stare vădită de ebrietate, i-a fost refuzat accesul într-un restaurant situat pe DN 7 din județul Arad, motiv pentru care a spart cu pumnul geamul ușii de acces în local. Apoi jandarmii au depistat pe albia râului Mureș două persoane care aveau asupra lor unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, respectiv trei setci. Cele două persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona localității Ostrov. „Având în vedere că <<producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial>> constituie infracțiune, au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Cu puşca pe câmp

Tot în aceeași zi, un alt echipaj de jandarmi, de data aceasta din Săvârșin, a depistat un bărbat de 70 de ani domiciliat în comuna Bata care se deplasa cu un autoturism pe un drum agricol dintre localitățile Ostrov și Bulci și care, la vederea forțelor de ordine, a încercat să fugă. Jandarmii l-au prins, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că septuagenarul avea asupra sa o pușcă de vânătoare și muniția aferentă. Pentru că „deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept” și ,,tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respective” constituie infracțiuni, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Armamentul și muniția au fost ridicate și predate organelor de drept până la finalizarea cercetărilor.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor