Nicolae Iotcu: „Nu voi avea adversari in partid, ci parteneri!”

De S.I.
6Comentarii
Nicolae Iotcu: „Nu voi avea adversari in partid, ci parteneri!”
INTERVIU J.A. Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Nicolae Ioţcu vorbeşte despre motivele care l-au determinat să candideze pentru preşedinţia PD-L Arad şi despre obiectivele sale în această calitate.

 

JURNAL ARĂDEAN: Domnule Nicolae Ioțcu, ați declarat fără echivoc că veți candida la alegerile din PDL Arad, pentru ocuparea funcției de președinte. Decizia dumneavoastră este definitivă?

NICOLAE IOȚCU: Da, îmi doresc să candidez și am anunţat asta public. Am experiența politică și administrativă necesară pentru a câștiga, am în jurul meu oameni bine pregătiți, curajoși, care nu s-au dat niciodată la o parte când a fost nevoie de munca și de implicarea lor. Sunt hotărât să candidez și o spun ferm! La alegerile interne miza este partidul, continuarea creșterii PD-L în Arad.

 

Ce înseamnă această continuare a creșterii?

N.I.: Înseamnă că noi trebuie să câştigăm în continuare alegerile la Arad construind o echipă omogenă, punând în valoare acei membri de partid care se implică şi lucrează împreună. Voi fi președintele PDL Arad pentru a asigura echilibrul în partid, pentru ca acești oameni să regăsească echipa în care să muncească în continuare cu plăcere, așa cum se întâmpla încă de pe vremea Partidului Democrat. Vedeţi, noi am spus în campania electorală că arădenii sunt în faţă şi că vrem să construim. Eu chiar cred că arădenii sunt în faţă, datorită dorinţei lor de a se ridica deasupra celorlalţi şi datorită unor oameni de acţiune. Pentru Arad a muncit o echipă întreagă de primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, parlamentari.

 

Ați făcut o afirmație interesantă, și aș dori să insistăm asupra ei. Vorbeați despre echilibru. Dar echilibrul nu este ușor de menținut într-un partid. Care este garanția că veți reuși?

N.I.: Ce alt exemplu de echilibru doriți să vă spun, decât faptul că, deși lucrează cu mine în administrația județului, domnii Iustin Cionca și Adrian Țolea sunt doi dintre opozanții candidaturii mele, își asumă public această poziție și eu pot continua să lucrez cu ei și în administrație, și în politică! Atunci când vorbesc despre echilibru mă refer și la faptul că președintelui de partid nu îi este permis să aibă răfuieli sau răzbunări. Faptul că nu am resentimente sau rețineri este cea mai bună dovadă a ceea ce îmi propun în calitate de președinte.

 

De regulă, o campanie electorală este însoțită de un arsenal de luptă împotriva adversarului. Să înțelegem că ați observat asta şi de această dată?

N.I.: Nu doresc să discut despre ce va fi în alegerile din PD-L Arad și cum se va pregăti unul sau altul pentru această competiție. Cred că fiecare va pune în valoare nu armele, ci argumentele pe care le are. Totuși, suntem colegi de partid, ne-am petrecut împreună tinerețea, cele mai frumoase momente din viață le-am trăit în această echipă. Nu pot să cred că cineva m-ar putea denigra, că ar începe să le spună colegilor mei minciuni despre mine, că m-ar blama, m-ar insulta, pentru că oamenii nu sunt naivi și îl sancţionează pe bârfitor, pe cel care răspândește minciuni și răutăți împotriva unui coleg cu care a crescut împreună. Eu îmi doresc o competiție curată, în spiritul PD-L. Metodele pe care le sugerați dumneavoastră sunt specifice altor sisteme politice, nu partidului nostru! Eu tocmai asta vă spuneam, că în PD-L Arad nu trebuie să ne percepem ca adversari, ci ca parteneri. Nu cred că cineva ar avea curajul sau lipsa de bun simț să umble prin județ și să mă murdărească în faţa primarilor, a consilierilor, a preşedinților de organizații care mă cunosc și știu că sunt un om de echipă, la dispoziția lor, un om cu ușa deschisă în fața lor și care îmi fac o prioritate din rezolvarea problemelor cu care am fost abordat. La rândul meu, nici eu nu îmi acuz eventualii competitori, pentru că pe mine așa m-au învățat părinții: să fiu om, că asta este cel mai important! Vedeți, noi vom rămâne în continuare în același partid, indiferent de rezultat. Vom merge mai departe, pregătind alegerile europarlamentare, cele prezidențiale, pe care PDL trebuie să le câştige detașat la Arad și la nivel național. Cum să creadă cineva că vorbindu-l de rău pe colegul său, acuzându-l de mizerii care nu au nicio legătură cu realitatea, inventând povești cu care să îl denigreze, va reuși să păstreze o atmosferă bună în partid, un spirit de echipă câștigătoare?! De aceea vă spun că eu nu cred că cineva din PD-L s-ar preta la „lupte”, cum le-ați numit, fiindcă noi avem în partid oameni responsabili, de bun simț, normali, pentru care nu contează numai să câștige cu orice preț, ci și felul în care câștigă. Cel puțin eu din exemplul meu pornesc!

 

Domnule Nicolae Ioțcu, au apărut deja în presă speculații despre faptul că eventualul pierzător al acestor alegeri din PD-L va părăsi partidul.

N.I.: Nu știu cine a scris așa ceva și pe ce s-a bazat. Presa, uneori, are această tendință de a pune vorbe nerostite în gura oamenilor sau idei negândite în mintea lor. Eu nu vorbesc despre altcineva, vorbesc despre mine. Candidez pentru a suda acest partid, pentru a-l închega. Eu vorbesc despre un spirit al PD-L, care trebuie să fie un spirit de echipă. La noi oamenii trebuie să vină cu plăcere, cu deschidere și încrederea că vor fi susținuți, apreciați și ajutați. Un astfel de partid doresc să construiesc, împreună cu echipa mea, în calitate de președinte!

 

Dar nu așa se simt și acum membrii PD-L?!

N.I.: Permiteți-mi să îmi închei ideea, vă rog, pentru că veți înțelege la ce mă refer. Nu fac niciun fel de aluzii, pentru că nu este cazul. Vreau să adun membrii PD-L, pentru că în opinia mea președintele unui partid nu trebuie să stea singur într-un birou, înconjurat doar de câțiva apropiați care să îl aprobe. Colegii noștri trebuie să vină cu plăcere la partid. Sunt locuri unde se întâmplă ceea ce v-am relatat, unde un partid întreg este în umbra câte unui lider. Eu candidez la președinția PD-L Arad și voi fi președintele PD-L Arad pentru ca la noi să nu se poată întâmpla asta niciodată! De ce s-au prăbuşit cei de la PNL, la Arad? Sau cei de la PSD? Pentru că acolo oamenii s-au simţit neglijați, conducerile au fost confiscate de câte un individ sau un grup care s-a impus prin forță. Eu îmi propun să păstrez PD-L în fruntea Aradului și să construiesc acolo, așa cum am construit și la Consiliul Județean, o echipă puternică, de oameni sufletiști, dedicați, care își fac bine treaba fără să aibă vreodată impresia că sunt nedreptățiți, să se lase intimidați sau să se pună problema că sunt persecutați. Trebuie să fim înțelepți, să evităm greșelile celorlalți, nu să le repetăm și noi cu o altă intensitate!

 

Domnule Ioțcu, ce credeți că va conta cel mai mult în această campanie electorală din partid?

N.I.: Echipa și unitatea contează întotdeauna cel mai mult! Eu am în jurul meu oameni de onoare, primari din județ, consilieri, membri de partid serioși, de bun simț, constructivi, oameni care și-au ținut cuvântul în orice circumstanță și nu l-au încălcat în funcție de interese de moment. Dar și cei care nu sunt de partea mea corespund aceluiași profil moral pozitiv și de aceea nu vom avea nicio problemă să construim împreună PD-L Arad, după alegeri, când devin președinte. Partidul nostru va funcționa ca o echipă! Candidez, pentru că este nevoie de un om de echipă, echilibrat, obiectiv, atent la ceilalți, preocupat de PD-L, de Arad și de arădeni, care nu își vorbeşte colegii de rău și nu îi ameninţă, ci caută să îi ajute ori de câte ori este nevoie. Nici nu m-aș putea gândi la un altfel de președinte pentru binele PD-L!

Taguri: , , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor