Noaptea albă a bibliotecii

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
Noaptea albă a bibliotecii
Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” organizează, pe 5 octombrie, noaptea albă a bibliotecii.

Deschiderea oficială a „Nopții bibliotecii”, la ora 18, va fi organizată în Sala „Astra”, după care programul artistic va fi deschis de „Alergătorul” lui Matei Vișniec – un moment dramatic realizat de Cristian Mladin. Va urma un concert cameral intitulat „Pe strunele toamnei”, cu Cvartetul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, coordonat de prof. Grațiala Silindean, după care biblioteca va oferi un alt moment dramatic: „O creatură fără apărare”, de A.P Cehov, coordonator – actrița Oltea Blaga, cu Teodora Matea, Adi Mariș și Andrei Petrișor.

La Secția „Împrumut Carte Copii”, de la ora 19, vor porni jocurile și poveștile pentru cei mici: „Nu te supăra frate” cu Maria Truța și „Povești de noapte bună” cu Mihaela Blaga. Secția „Împrumut Carte Adulți” va deschide expoziția de carte „Trecute vieți de doamne și domnițe”, o expoziție care are surprize pregătite pentru noii înscriși. La „Sala de Lectură”, publicul este așteptat de expoziția „Mihail Sebastian și literatura autenticistă din perioada interbelică”, deschisă de Darian Paraschiv, dar și ateliere de creație pentru copii: „Hai să ne jucăm cu toamna!”, între orele 20 și 22, cu Irina Șandor și Dana Vladu.

Scriitorii

Liga Scriitorilor Români – filiala Arad, îi va provoca pe arădeni la lectură în bibliotecă, de la ora 19 până la 22, sub genericul „Literatură la lumânare”. Cu acest prilej, alături de ligiști, vor veni autori arădeni aparținând mai multor grupări literare. Amfitrionul acestei întâlniri va fi Lucia Bibarț. De la ora 22, arădenii vor putea viziona filmul documentar „Aradul și Marea Unire”, autor Adrian Nițu.

Secția de artă „Sabin Drăgoi” va expune interesante albume de artă, sub titulatura „100 de văzut” în îngrijirea lui Florin Coita. Pe tot parcursul ”Nopții Bibliotecii arădene” înscrierea cititorilor se va face gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !