O armata de inspectori, la strandurile si taberele din Arad

De Simona Butaru
6Comentarii
O armata de inspectori, la strandurile si taberele din Arad
14 destinaţii din judeţ (zone de agrement sau tabere şcolare) vor fi ţinta controalelor în această vară.

ARAD. Riscul la care se expun arădenii, care merg la ştrand sau în tabere, de a se alege cu toxiinfecţii alimentare a determinat Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad să pună la cale un „Plan de acţiune” pe perioada mai – august 2014.

„Având în vedere creşterea incidenţei toxiinfecţiilor alimentare în perioada de vară DSVSA Arad a elaborat un plan de acţiune în vederea diminuării până la eliminare a riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare în tabere şi unităţi de agrement în care se prepară şi servesc preparate

gătite. În acest scop, în perioada de vară, se vor organiza controale mixte cu respectarea atribuţiilor specifice conform domeniului de activitate al fiecărei instituţii implicate”, subliniază într-un raport înaintat Prefecturii dr. Viorel Agud, directorul executiv al DSVSA Arad.

Acţiuni comune

Sunt planificate astfel acţiuni comune ale inspectorilor din cadrul Biroului de Siguranţa Alimentelor de Origine Animală, ai Biroului de Siguranţa Alimentelor de Origine Non-Animală şi ai Direcţiei de Sănătate Publică în taberele de la Chisindia, Şiştarovăţ, Moneasa, Roşia Nouă, Vârfurile, Căsoaia.

Mai multe instituţii vor fi angrenate în controale la zonele mari de agrement. Astfel, pe lângă DSVSA Arad şi DSP Arad, în control vor merge şi comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad. În perioada iulie-august se vor face controale amănunţite la Ştrandul Neptun, Staţiunea Moneasa, Băile Lipova, Zona Ghioroc, Ştrandul Gai.

Ştrandurile Curtici, Dorobanţi şi Şofronea figurează în planificare (momentan) doar cu controale ale DSVSA.

Ce se va verifica?

Potrivit raportului, se va verifica: igiena spaţiilor de producţie, a modului de depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală şi/sau animală; respectarea programelor de autocontrol, modul de asigurare a trasabilităţii, salubrităţii şi conformităţii

produselor preparate şi comercializate; gestionarea deşeurilor alimentare; modul în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi.

Cronologia desfăşurării acţiunilor va fi stabilită în cursul lunii mai 2014.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor