O judecătoare din Arad, cel mai bogat dintre candidaţii CSM!

De Ioana Costas
Reactualizat la:
65Comentarii
O judecătoare din Arad, cel mai bogat dintre candidaţii CSM!
© Sursa foto: Facebook
Magistratul Lavinia Nicoleta Coţofană de la Judecătoria Arad, cel mai bogat dintre candidaţii CSM: bijuterii de peste 240 de mii de euro, 12 terenuri agricole şi/sau intravilane, 2 case, 2 apartamente, 2 spaţii comerciale şi 2 garsoniere.

Casele, una de 180 metri pătrați, alta de 235 metri pătrați, sunt situate în oraşul Curtici, apartamentele în Bucureşti, garsonierele în Arad şi Bucureşti, iar terenurile sunt situate tot în Curtici, dar şi în Arad, Bucureşti şi comuna Singureni din judeţul Giurgiu. Imobilele sunt deţinute de Lavinia Nicoleta Coţofană, judecător la Judecătoria Arad, însă o parte dintre acestea sunt deţinute şi de către fiicele acesteia. Impresionanta colecţie de bijuterii conţine un ceas marca Rolex, în valoare de 29.000 de euro, un inel cu platină şi diamante în valoare de 70.000 de euro, un ceas de aur marca Doxa – colecţie 1943 în valoare de 25.000 de euro, cercei diamante 2 kt. de 12.000 de euro, colier diamante în valoare de 7.000 de euro, brăţară diamante de 4.400 de euro şi lista poate continua cu cele două autoturisme deţinute (prin cumpărare): un Lexus 600 hL din 2008 şi o Honda CRV an de fabricaţie 2006. Bijuteriile sunt deţinute atât de judecătorul arădean, cât şi de fiicele acestuia. Depozitele bancare, care însumează aproximativ 60.000 de euro şi 600.000 de lei, sunt trecute atât pe numele judecătoarei, cât şi al fiicelor acesteia. Toate aceste terenuri, clădiri şi bijuterii (şi nu numai) au fost scrise în declaraţia de avere a judecătorului Lavinia Nicoleta Coţofană în luna iunie 2015.

Achiziţionate în perioada SRI

Magistratul – care şi-a depus candidatura la Consiliul Superior al Magistraturii pentru cele două locuri destinate judecătorilor de la judecătorii – a fost ofiţer SRI între anii 2002-2014, perioada în care a achiziţionat şi majoritatea terenurilor, clădirilor şi bijuteriilor înscrise în declaraţia de avere a judecătorului. Lavinia Nicoleta Coţofană a devenit anul trecut judecător stagiar la Judecătoria Arad, după ce a urmat cursurile Facultăţii de Drept, iar mai apoi ale Institutului Naţional de Magistratură. Acum, Lavinia Nicoleta Coţofană este judecător plin la secţia de minori şi familie a Judecătoriei Arad. Soţul magistratului este avocatul Gheorghe Coţofană, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 102.000 euro. În declaraţia de avere a judecătorului Coţofană, soţul deţine trei arme şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

„Averea mea e dobândită legal”

Contactată telefonic de românialibera.ro, judecătorul Lavinia Nicoleta Coțofană a declarat că majoritatea bijuteriilor au fost primite cadouri în perioada în care a fost ofițer SRI: „Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu”. În ceea ce priveşte imobilele, spaţiile comerciale, garsonierele şi terenurile, judecătorul a declarat celor de la romanialibera.ro că le-a moștenit sau le-a primit ca donații de la mama și bunică. „Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-și trec averea pe declarație. Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI”, a mai declarat judecătorul pentru romanialibera.ro.65Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor