„O noapte în muzeu”, la Arad

De Vasile Filip
„O noapte în muzeu”, la Arad
Complexul Muzeal Arad sărbătoreşte sâmbătă, 16 mai, Noaptea Europeană a Muzeelor.

ARAD. Nu este vorba de celebra comedie „O noapte în muzeu” cu Ben Stiller şi Robin Williams ci de evenimentul „Noaptea muzeelor”, când porţile porţile Complexului Muzeal Arad vor fi deschise publicului până după miezul nopţii.
O sărbătoare a muzeelor
De 11 ani publicul românesc se bucură de o noapte, în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale pentru a celebra, alături de alte mii de instituții similare din Europa, Noaptea Muzeelor.
De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașul – instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative, etc.
Este practic o sărbătoare a industriilor culturale și creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor deschise, etc.

3.000 de muzee din Europa

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a unsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.
Cu detalii asupra „ofertei” din acest an a Complexului Muzeal Arad vom reveni în următoarele numere ale ziarului nostru.

Acces gratuit

La evenimentul de sâmbătă, 16 mai, acces în spaţiile Complexului Muzeal Arad este gratuit şi se desfăşoară după următorul program: Muzeul de Artă (str. Gh. Popa 2-4, etaj 2), orele 20.00 – 02.00; Sala „Clio” (str. Horea, 10), între 20.00 – 02.00; Palatul Cultural (Piaţa George Enescu, nr. 1) de la 20.00, la 02.00;
Muzeul oraşului Lipova, (str. Nicolae Bălcescu, 21), orele 18.00-24.00.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !