Obligati sa arate listele electorale

De Andreea Pintea
Obligati sa arate listele electorale
  ARAD. Situaţia începe să devină tot mai agitată în a doua jumătate a acestei campanii electorale. Constestaţiile depuse la Biroul Electoral Judeţean sunt tot mai multe, dar şi diversitatea lor este tot mai mare.

Dacă până în acest moment majoritatea sesizărilor au avut ca temă afişajul electoral, au apărut şi sesizări privind listele electorale.

Biroul Electoral Judeţean a fost sesizat de către Organizaţia Judeţeană a PSD cu privire la obligativitatea administraţiilor locale de a afişa listele electorale. PSD Arad a solicitat, în cererea sa, ca „BEJ să emită o hotărâre prin care Primăria Comunei Zăbrani să fie obligată a pune la dispoziţia competitorilor electorali copii ale Listelor electorale iar în cazul unui nou refuz din partea autorităţii locale să aplice sancţiunile corespunzătoare, potrivit legii şi competenţelor BEJ, în drept, invocându-se prevederile art. 7 alin. 1 literele a; e din Legea 35/2008”.

Lămuriri de la BEC

După ce au analizat sesizare depusă de PSD, BEJ a decis în unanimitate „emiterea unei adrese către Biroul Electoral Central în vederea aplicării în mod corect a dispoziţiilor art. 73 alin. 3 potrivit cărora: «în termen de 10 zile de la primirea listelor electorale permanente, potrivit alin. 2, primarul este obligat să pună la dispoziţia partidelor politice, a alianţelor politice şi a alianţelor electorale, la cererea şi pe cheltuiala acestora, copii de pe listele electorale permanente», în sensul dacă cererile formulate de către competitorii electorali după data de 3 noiembrie, cum s-a întâmplat în speţă, se pot soluţiona favorabil sau nu”. Practic, BEJ Arad a amânat soluţionarea sesizării pentru a se lămuri dacă termenul de 10 zile este unul de recomandare sau nu.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Biroul Electoral Central şi dacă va soluţiona favorabil sau nu plângerea celor de la PSD.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !