Oferta Aradului pentru rezidențiat

De Diana Dutu
Examen pentru medicii care vor să intre în rezidenţiat
Examen pentru medicii care vor să intre în rezidenţiat
64 de locuri şi două posturi sunt scoase la concursul de rezidenţiat, sesiunea 15 noiembrie 2015.

Ministerul Sănătăţii organizează, la 15 noiembrie 2015, concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. La nivelul judeţului Arad sunt scoase la concurs 64 de locuri şi 2 posturi.
Concursul pentru ocuparea acestora va avea loc la centrul universitar Timişoara.

Detalii

Toate locurile scoase la concurs în Arad sunt în domeniul medicinei; nu avem niciun loc în medicină dentară şi farmacie. Specialitatea care oferă cele mai multe locuri la examenul de rezidenţiat este medicina de familie (10 locuri). Urmează psihiatria şi medicina de urgenţă (câte 5 locuri fiecare), chirurgie generală, dermatovenerologie şi pediatrie (câte 4 locuri), gastroenterologie şi obstetrică-ginecologie (câte 3 locuri), anatomie patologică, boli infecţioase, cardiologie, hematologie, medicină de laborator, medicină internă, medicină legală, medicina muncii, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie, pneumologie şi urologie (câte două locuri).
În ceea ce priveşte cele două posturi de rezident disponibile în judeţul Arad, unul dintre ele este la Spitalul Orăşenesc Lipova, Secţia Pediatrie, iar celălalt la Spitalul de Psihiatrie Mocrea, Secţia I Psihiatrie Cronici.
Înscrierea la concursul de rezidenţiat se face la Direcţia de Sănătate Publică Arad, până la data de 23 octombrie 2015 (inclusiv).

Despre concurs

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. La concurs se pot prezenta candidaţii care au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenţii aflaţi în pregătire, dar şi specialiştii care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specialitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !