Ovidiu Marian: Sa fim toti uniti ca o familie!

Reactualizat la:
Ovidiu Marian şi familia sa FOTO: FAN
Ovidiu Marian şi familia sa FOTO: FAN
Un interviu cu Ovidiu Marian despre simplitate, familie, lucruri fireşti şi gesturi omeneşti şi, desigur, despre motivul pentru care a ales să treacă la PNL.

JURNAL ARĂDEAN. D-le senator vorbiţi atât de rar despre dvs. ca om, despre familie şi copii…cred că e un moment bun acum, în prag de campanie, să vă prezentaţi arădenilor…

OVIDIU MARIAN. Arădenii, în marea lor majoritate, mă cunosc de ani buni de zile atât ca om simplu, ca politician, ca prieten şi îmi cunosc foarte bine şi familia. Niciodată nu am ascuns nimănui nimic din viaţa mea, pentru că nu am avut motive să o fac. Sunt un arădean ca oricare altul, sunt tată a trei copii şi am o familie fericită şi unită. Nu ştiu ce aş putea să spun arădenilor despre mine nou, atâta vreme cât ei mă pot întâlni pe stradă, în supermarketuri, la piaţă, la locul de joacă cu copilul, adică oriunde, şi de fiecare dată mă opresc şi răspund întrebărilor lor de oricare natură ar fi.

Sunt un om care îşi trăieşte viaţa în limitele normalului, nu locuiesc în vilă, nu-mi petrec vacanţele în locuri speciale, nu am conturi sau mai ştiu eu ce maşini scumpe – pentru că eu nu pun foarte multă bază pe lux, eu sunt omul care găseşte partea frumoasa a vieţii în lucruri fireşti şi deloc ieşite din comun.

Se spune ca aţi ajutat mulţi oameni, că aţi făcut o serie de gesturi de caritate despre care nu aţi vorbit niciodată. De ce?

OVIDIU MARIAN. Îmi place să vorbesc cu oamenii, să le aud dorinţele şi să-i ajut atât cât pot. La urma urmei asta contează în viaţă, pe lângă familie – prietenii. Pot să spun că în felul acesta am câştigat mulţi prieteni şi mă simt bine înconjurat de oameni simpli care văd frumuseţea lucrurilor simple în viaţă!

Cât despre acţiuni caritabile sunt într-adevăr câteva, poate chiar am schimbat viaţa unor oameni, poate mă îngrijesc azi de soarta unora care nu mai au aparţinători, dar aceste acţiuni ale mele sunt din suflet şi, dacă nu am vorbit despre ele niciodată, nu am să o fac nici acum, pentru că scopul nu a fost acela de a-mi face popularitate pe seama lor şi tocmai de aceea vreau să rămână acolo, în suflet, de unde au şi pornit.

Ca om politic, aţi trecut prin mai multe etape şi în curând veţi intra într-o nouă luptă electorală, cu ce gânduri?

OVIDIU MARIAN. După 15 ani în viaţa publică locală şi aşa cum spuneţi în pragul unei noi campanii electorale fac ce nu am făcut niciodată până acum. Pun în faţa arădenilor ca şi garanţie familia mea şi fac asta pentru că îmi iubesc oraşul în care m-am născut şi am trăit zi de zi, şi pentru mine Aradul şi arădenii între care am crescut eu, soţia mea şi copiii mei, este o mare familie.

Întotdeauna am fost sprijinit de familie, iar acum mai mult ca oricând soţia mea (un jurnalist cunoscut arădenilor după 11 ani de activitate) vine alături de mine, în primul rând, pentru că amândoi am ajutat oraşul atât cât ne-a stat în putere, fiecare pe latura sa profesională. Datorită arădenilor şi încrederii lor în mine, am reuşit să fac pentru oraşul în care trăim şi pentru noi toţi investiţii care însumate depăşesc 1 milion de euro, investiţii pe care le-am mai prezentat şi despre care voi mai vorbi.

Nu vă temeţi de reproşuri legate de faptul ca aţi plecat din PDL?

OVIDIU MARIAN. Nu mă tem de nimic pe lumea aceasta decât de Dumnezeu! Eu ştiu că arădenii sunt oameni care văd adevărata faţă a lucrurilor şi înţeleg exact ceea ce se întâmplă.

Eu nu am renunţat la PDL…PDL a renunţat la mine prin continuarea unei politici care i-a dus pe oameni la limita disperării, PDL a renunţat la mine când s-a ascuns sub diverse măşti pentru a induce alegătorii în eroare vezi MC-L , ARD….o formă de diversiune în masă cu care nu mă puteam identifica şi în spatele căreia era acelaşi putregai. Nu am putut să înghit teatrul acesta ieftin şi atunci mi-am spus că cel mai bine îmi asum în faţa arădenilor plecarea la PNL – un partid care nu şi-a schimbat denumirea ori identitatea niciodată.

Eu Ovidiu Marian sunt acelaşi om dintotdeauna, eu nu am acceptat să mă ascund sub măşti, eu stau în faţa oricui astăzi şi vă spun fără menajamente că, fără o echipă USL de parlamentari, Aradul va fi un oraş vitregit de fonduri…de aceea noi trebuie să rămânem împreună, uniţi ca o familie, cu adevărata noastră identitate. Pentru că atâta vreme cât locuim aici în Arad trebuie să ne intereseze bunăstarea acestui oraş, iar asta înseamnă bani de la guvern, care pot fi aduşi aici de parlamentari USL.

Ce promiteţi arădenilor?

OVIDIU MARIAN. Nu vreau să promit nimic, vreau să fac! Am demonstrat asta în cei 4 ani de mandat ca senator. Voi avea grijă de arădenii mei atât cât îmi va sta în putinţă, voi lupta pentru ei şi pentru problemele lor. Ceea ce pot să garantez este că voi rămâne un om la fel de simplu şi pe viitor şi că niciodată nu voi lua din mâna lor puterea de a decide pe care şi-au câştigat-o şi pe care o merită!

„Eu Ovidiu Marian sunt acelaşi om dintotdeauna, eu nu am acceptat să mă ascund sub măşti”