Parcare combătută cu flori

De Valentin Goran
3Comentarii
Parcare combătută cu flori
ARAD. Zona din jurul Monumentului Eroilor, din fața Primăriei Arad, nu va mai fi o zonă de parcare improvizată.

Mașini parcate lângă liniile de tramvai, șoferi care traversează pe unde apucă, tramvaie blocate, călători furioși…Sunt doar câteva întâmplări din centrul orașului. Iar acestea se petrec zilnic, chiar în fața Palatului Administrativ, pe platoul care nu se știe cum și când a devenit parcare.

Jurnal arădean și www.aradon.ro a relatat o parte din aceste incidente rutiere, am pus întrebări pentru a afla dacă e legal sau nu să-ți lași mașina în mijlocul platoului și răspunsurile au fost destul de șocante: nu se pot da amenzi pentru parcarea neregulamentară pentru că nu există nici o interdicție și, deci, nu există baza legală. Dar nu e nici legală pentru că nimic nu indică că acolo ar fi un loc de parcare. Pot fi sancționați doar șoferii care sunt obligați să traverseze neregulamentar.

Soluții propuse

Și după ce mai multe tramvaie au fost blocate, în special Imperio, care se pare că are nevoie de mai mult loc ca să traverseze, după ce au fost mobilizați polițiști la fața locului, autoritățile au decis că e momentul să ia măsuri. Un lucru e sigur: nu puteau spune că nu cunosc situația, era în fața geamurilor primăriei, în buricul târgului şi imposibil de nesesizat de către oamenii legii.

Au fost trei măsuri propuse: parcare, piloni sau flori. Primele două nu dau bine la estetica locului, dar florile par a surâde tuturor.

„Ca urmare a sesizărilor făcute în presă, Comisia de Sistematizare a Circulației s-a autosesizat pe subiect. În cadrul ședinței s-a vorbit de realizarea unei parcări, însă pentru aceasta trebuia luat în considerare realizarea de treceri pentru pietoni și trasarea de marcaje, această variantă nefiind una benefică pentru aspectul general al zonei. Am discutat mai multe variante de îngrădire a acestei zone cu piloni, cu ghivece sau cu arbori și, cel mai probabil, se va opta pentru amplasarea unor rondouri cu flori. Este o situație destul de delicată dar nu complicată. În scurt timp această problemă va fi rezolvată”, a declarat Goilean Dorin, comisar șef al Serviciului Poliției Rutiere Arad.

În aşteptare

Așteptăm momentul în care florile (despre care sperăm că vor fi colorate) vor lua locul mașinilor iar șoferii indisciplinați vor fi înlocuiți, din când în când, de muncitorii care vor îngriji rondourile.

Soluție testată

O singură metodă a funcționat până acum: paza locului cu polițiști. Care a ținut cam două săptămâni, atât cât au rezistat polițiștii la datorie. După care lucrurile au revenit la normal din ultimele luni. Câte un tramvai blocat, șoferi traversând neregulamentar și multe, foarte multe mașini.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor