Parcare cu plata pe Victoriei si Calea Aurel Vlaicu

De Adriana Barbu
24Comentarii
Parcare cu plata pe Victoriei si Calea Aurel Vlaicu
Toţi consilierii locali au votat pentru extinderea sistemului de plată al parcării în zona cartierelor. Pentru moment pe două mari artere de circulaţie.

Arad. Se va plăti parcarea pe Calea Victoriei şi pe Calea Aurel Vlaicu. Aşa au votat toţi consilierii locali, fie ei de la Putere, fie de la Opoziţie, deşi, dacă ar fi să ne luăm după dorinţele mai marilor Opoziţiei locale, proiectul Primăriei nu ar fi trebuit să treacă necriticat dur. N-a fost să fie aşa, ba chiar s-a revenit la un amendament care nu a fost votat de către toţi, pentru ca Opoziţia să poate vota în unanimitate şi să nu dea prost că nu ar fi dorit ieftinirea cu câţiva bănuţi a sistemului de plată a parcării prin SMS. Ca şi în cazul reţelei şcolare, Gheorghe Falcă a fost cel care a repurtat victoria în CLM, vorbindu-le consilierilor de avantajele extinderii parcării cu plată în zona C a municipiului şi de proiectele de viitor pe care le are vis-a-vis de parcarea subterană sau de parcările lipsă de prin cartiere precum Micălaca. Le-a promis dezbateri pe tema viitorul parcărilor în Arad, le-a schiţat modul în care dimineaţa părinţii nu vor mai avea probleme să îşi lase copiii la şcoală fără a bloca drumul, cel puţin pe Dragalina, care este luată în calculele modernizării de acest tip în acest an de Primărie, şi le-a promis noi parcări în cartiere.

La final, după intervenţiile primarului, aleşii au votat în unanimitate extinderea sistemului de parcare cu plată în Arad, în zona C, cea a cartierelor. Desigur, edilul le-a promis că nu e vorba, cel puţin pe moment, decât de Calea Victoriei şi Calea Aurel Vlaicu. Şi i-a convins chiar că nu va fi nicio problemă cu plata parcării pe aceste noi străzi incluse în sistem (subiect ridicat de alesul Gheorghe Ghilinţă) pentru că pe cele două străzi vor fi montate 10 parcomate, mutate din zona centrală.

Gheorghe Falcă a vorbit şi de viitoarea modalitatea de plată care se va impune în Arad insistând pe faptul că, în 2-3 ani, arădenii îşi vor plăti parcarea doar prin SMS, fapt pentru care nu mai are sens ca Primăria Arad să investească în noi parcomate (aşa cum şi-ar fi dorit Ghilinţă).

 

SMS-ul în top

Primarul a precizat că la Timişoara deja acest sistem de plată prin SMS s-a impus (poate şi pentru faptul că în municipiul vecin sunt zone în care parcarea nu poate fi plătită decât aşa) şi că, în acest moment, în Arad, numărul celor care plătesc parcarea prin SMS a depăşit numărul celor care aleg să plătească cu monede la parcomate.

Au fost şi clipe distractive la momentul dezbaterii subiectului extinderii sistemului de parcare cu plată. Gheorghe Ghilinţă a cerut ca parcarea cu plată să nu se extindă în zona C până ce Primăria nu le va oferi posibilitatea arădenilor de a plăti parcarea şi altfel decât prin SMS, aşa cum reieşea din proiect. Numai că intervenţia alesului a venit chiar după ce consilierii votaseră amendamentului lui Ovidiu Moşneag care reglementa acest neajuns şi preciza că plata la parcare se va putea face, în toate cele trei zone (A, B şi C), prin monede, prin card (care poate fi achiziţionat de la Primărie) şi prin sms. Un alt consilier a considerat că parcarea e prea scumpă prin SMS imediat după ce viceprimarul Cătălin Ţiţirigă ceruse şi obţinuse prin amendament reducerea cu câţiva bănuţi a plăţii parcării prin SMS.

 

Confortul şi paza

Primarul Gheorghe Falcă a insistat că extinderea sistemului de plată va fi benefică pentru arădeni pentru că Municipalitatea are de gând să asigure paza acestor parcări, adică să crească confortul în domeniu. Edilul a precizat în susţinerea afirmaţiei că, atunci când Municipalitatea a preluat sistemul de parcare, acesta era mai extins decât în prezent, dar s-a renunţat la anumite zone tocmai pentru că, pentru a administra corespunzător sistemul, era nevoie de o firmă privată de pază iar acest fapt a fost refuzat.

Micălaca, sufocată

Consilierul Sergiu Bâlcea a revenit la subiectul parcării la final de şedinţă cerând Primăriei Arad să se aplece asupra problemelor de parcare din cartierul Micălaca. Alesul liberal a precizat faptul că zona Micălaca 1 (şi apoi celelalte până la 5) trebuie avută în vedere pentru sistematizarea parcării în condiţiile în care aceasta este sufocată de maşini şi de absenţa parcărilor iar, în condiţii de iarnă, mai apare şi problema mizeriilor adunate de zăpadă pe şi aşa puţinele locuri de parcare.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor