Parcarea din groapa

De Monica Ardelean
4Comentarii
FOTO Monica Ardelean
FOTO Monica Ardelean
O parcare nouă din Nădab s-a surpat peste noapte iar mașina lăsată acolo a rămas suspendată.

Nădab. Șocul dimineții. Și-a găsit mașina suspendată peste o groapă de vreo 2 metri adâncime după ce parcarea unde o lăsase peste noapte s-a surpat. S-a întâmplat în Nădab în proaspăta parcare din centrul localității, exact în fața grădiniței. Parcarea nou nouță, amenajată vara trecută, a cedat inexplicabil sub greutatea mașinii. O groapă de vreo 2 metri (măsurată, e drept, cu un băț lung) s-a deschis sub pavelele elegante și s-a umplut cu apă. Un „gropoi”, cum îi zic localnicii. Terenul din jur stă să se prăbușească și cu siguranță va lua cu el și alte bucăți.

Cu poliția la ușă

Vestea că ceva este în neregulă cu mașina a venit cu poliția locală. „Dis-de-dimineață, povestește mama șoferului, un polițist a bătut la ușa casei și l-a rugat pe fiul meu să se prezinte la primărie cu actele mașinii și cu permisul, avertizându-ne că ar putea rămâne fără permis”. Vina părea să fie „situația din parcare”. Tânărul nu a mai ajuns însă la primărie, speriat nu de starea parcării, ci de a mașinii lui, care era deja ruptă în câteva locuri și se înclina tot mai mult spre groapa deschisă sub ea. Autoritățile l-au sfătuit să o scoată de acolo și să o mute în altă parte. „Am cerut o mașină mare, o macara, cu ajutorul căreia să o scot de acolo fără să o rup mai tare. Oricum deja era distrusă parțial. Mi s-a răspuns să mă descurc singur, că autoritățile nu au cu ce să mă ajute”, povestește tânărul. Ceea ce a și făcut, pentru că pe măsură ce treceau orele, mașina părea tot mai aproape de șanțul apărut peste noapte la marginea parcării. Într-un final ajutat de un prieten cu mașină de teren a reușit să o tragă pe un teren mai sigur.

Pericol pentru copii

Oamenii care s-au strâns, cum e obiceiul la noi, la fața locului, aveau o singură grijă: groapa era mult prea aproape de grădiniță și, cunoscându-și odraslele, le era frică să nu facă vreo năzdrăvănie, și să se lase cu necazuri mai mari. Și mai aveau o nedumerire: cum poate o lucrare făcută în urmă cu doar câteva luni să se prăbușească pur și simplu peste noapte? Autoritățile locale, adică administrația orașului Chișineu Criș, nu s-a arătat prea curioasă de cele întâmplate și singurul lucru care l-au transmis tânărului șofer a fost să își mute mașina de acolo. Fără a avea certitudinea că așa s-au întâmplat lucrurile, aseară nu am mai reușit să luăm legătură cu autoritățile. Se pare că în zona respectivă a fost făcută o lucrare de canalizare. Probabil, cei care au realizat-o nu au tasat prea bine pământul, care a cedat. Parcarea a fost amenajată chiar peste lucrarea respectivă. A cui e vina? Rămâne ca primăria Chișineu Criș să stabilească vinovații, dar cu siguranță nu poate fi tras la răspundere cel care și-a parcat mașina regulamentar.

Cine plătește

Cine va suporta cheltuielile cu reparația mașinii? Probabil că singura cale de a-și recupera banii pe care îi va lăsa la un atelier auto va fi să dea în judecată primăria, sau firma care a executat lucrarea. Un proces care, cu siguranță, va dura mai mult decât a rezistat lucrarea plătită din banii localnicilor. monica.ardelean@informmedia.ro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor