Parteneri rusi, la UVVG

De Vasile Filip
Parteneri rusi, la UVVG
Colaborare științifică între Universitatea „Vasile Goldiș” și Universitatea din Kirov.

ARAD. O delegație a Universității din Kirov, Federația Rusă, a vizitat, zilele trecute, Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, ne-a declarat: „La sfârșitul săptămânii, o delegație a Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative s-a întâlnit cu o delegație a Institutului de Studii Europene din Moscova și cu o delegaţie a Universităţii Kirov din Federația Rusă, având în discuție realizarea unui parteneriat de colaborare pe două direcții. Cu Institutul de Studii Europene s-a pus în discuție un parteneriat în domeniul științific, având în vedere realizarea unor studii comune pe domenii de interes privind Europa centrală și de est. În discuțiile avute cu reprezentații Universității Kirov s-a pus la punct un program de colaborarea în domeniul didactic, având în vedere solicitarea venită din partea acestei universități, ca un număr de cadre didactice de la facultatea noastră să susțină cursuri la Universitatea din Kirov. Contactele sunt de bun augur pentru facultatea noastră, având în vedere o colaborare mult mai largă, pentru că s-au purtat discuții în ceea ce privește publicarea unor articole științifice în revistele celor două universități. De asemenea, am discutat și aspectul includerii în bordurile științifice ale revistelor, specialiști din cele două instituții de învățământ. Cred că este un pas importat pentru o normalizare și o extindere a relațiilor cu Rusia, având în vedere nevoia de cunoaştere reciprocă, mai ales în perioada actuală în care există o tensiune socială și politică între Federația Rusă și Uniunea Europeană. Dorim să contribuim la o mai bună cunoaştere a realităţilor social politice din cele două ţări.”

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !