Parteneriat pentru piețele externe

De Andreea Pintea
Parteneriat pentru piețele externe
Aproximativ 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri au participat la întâlnirea privind piețele europene.

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Arad, în parteneriat cu ADR VEST și Enterprise Europe Network a organizat la sfârșitul săptămânii o întâlnire dedicată mediului de afaceri arădean pentru prezentarea oportunităților de promovare de pe piețele externe.

Evenimentul s-a concentrat asupra prezentării serviciilor furnizate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în contextul rețelei Enterprise Europe Network, cea mai mare rețea de sprijin a IMM-urilor din Europa, finanțată de către Comisia Europeană.

Raluca Cibu-Buzac, directorul departamentului de Politici Regionale și Internaționalizare, împreună cu specialiști ai ADR Vest au prezentat comunității de afaceri arădene serviciile platformei EEN: consultanță cu privire la politici, standarde și legislație europene, programe europene și accesul la finanțare, facilitarea de parteneriate pentru proiecte internaționale de cercetare, dezvoltarea de afaceri transnaționale, dar și posibilități de dezvoltare a capacității de management al inovării.

Acces la alte piețe

„CCIA Arad vine în sprijinul mediului de afaceri arădean cu o diversitate de servicii, iar această sesiune de informare realizată în parteneriat cu ADR Vest poate deschide multe uși pentru societățile arădene care decid să acceseze serviciile platformei EEN, cu atât mai mult cu cât ele sunt oferite de experți ai ADR Vest, organizație gazdă a platformei, în mod gratuit. De asemenea, parteneriatul cu ADR Vest se va extinde pe această secțiune și în cadrul târgului Agromalim, prin organizarea unui eveniment de brokeraj în una dintre zilele de desfășurare ale expoziției”, declară președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

Doamna Raluca Cibu a prezentat un scurt bilanț al evoluției rețelei europene EEN în cei doi ani în care ADR Vest a devenit organizație gazdă. În perioada 2015-2016, peste 200 de companii au beneficiat de consultanță individuală. De asemenea, 194 de companii/alte organizații au participat/au fost implicate în activități de parteneriat.

„În spatele rețelei EEN se află o platformă care deservește întreaga rețea cu o bază de date care conține firme vizitate de experții EEN. Pe cale de consecință, garantăm crearea de relații cu parteneri viabili pe piață. Avem experiență în a lucra pe o diversitate de sectoare. Suntem foarte bine conectați internațional și vă putem sprijini în a inova mai mult și mai bine. Avem exemple de societăți pentru care am pregătit un profil pe platforma EEN și aceasta a primit 10-15 expresii de interes din partea unor firme de pe piețele externe”, le-a transmis doamna Raluca Cibu reprezentanților societăților arădene prezente.

dsc02732

dsc02734

dsc027670Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !