Parteneriat pentru sănătatea copiilor din Arad

De Alin Gherasim
Parteneriat pentru sănătatea copiilor din Arad
Un acord între Arad şi Istanbul îşi propune să reducă problemele de sănătate ale copiilor din judeţul nostru.

ARAD. Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Judeţean Arad şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” au semnat un acord de parteneriat cu Spitalul Universitar Medipol Mega din Istanbul. Acest parteneriat va începe cu un proces de profesionalizare a cadrelor medicale care lucrează pe sectorul de Pediatrie, includerea specialiştilor noştri în proiecte de cercetare ştiinţifică, realizarea unor intervenţii medicale şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă. „Anual, se nasc peste 150 de copii cu malformații care nu pot fi detectate cu aparatura actuală. România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitate infantilă. În Arad nu este o situația mult diferită de media națională, dar vrem să rezolvăm această problemă. Am încheiat parteneriatul cu Medipol Mega tocmai pentru acest scop”, a spus preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.
Acesta a mai precizat faptul că „ştiu că sunt părinţi nemulţumiţi de condiţiile din secţiile de pediatrie, ştiu mai bine ca oricine că aceste nemulţumiri sunt îndreptăţite. Tocmai de aceea vrem să schimbăm acest lucru”.
Spitalul din Turcia a fost reprezentat de Uygar Ustün, directorul de marketing al unităţii medicale din Istanbul. „Mi-au plăcut foarte mult proiectele care se desfășoară în județul Arad și am vrut să contribuim și noi la procesul de amelioare a sănătății de aici. Având în vedere că anomaliile cardio-vasculare pediatrice au o incidență mare, am dorit să pornim o colaborare în acest domeniu”, a spus Uygar Ustün. Ca atare, în perioada imediat următoare, trei medici arădeni vor pleca la specializare în Turcia. În paralel, CJA va debloca suma necesară pentru achiziţia unui ecograf de ultimă generaţie care să depisteze din timp malformaţiile nou-născuţilor. În ceea ce priveşte Spitalul Universitar Medipol Mega, acesta face parte din Medipol Group, cel mai mare grup de sănătate din Turcia. Toate cele şapte spitale ale grupului sunt clasificate drept universitare, iar Medipol Mega este cel mai mare spital al grupului cu pricina.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !