Partidul România Unită: se încearcă slăbirea statului român

De S.T.
15Comentarii
Liderii PRU Arad
Liderii PRU Arad
Organizația Județeană Arad a Partidului România Unită (PRU) avertizează asupra „diversiunilor” prin care forțe ostile statului român încearcă să profite de protestele legitime ale românilor împotriva politicienilor corupți.

„Partidul România Unită – filiala Arad ia act de faptul că în ultima perioadă, pe fondul nemulțumirilor legitime ale societății civile față de modul în care s-a făcut politică în România, au apărut o serie de diversiuni menite să erodeze fundamentele statului român. Poate cea mai mare dintre ele vizează modul în care Biserica Ortodoxă Română este pusă la zid, ca instituție, în urma unor reacții poate nepotrivite ale unor înalți clerici în cazul tragediei din Clubul Colectiv. Biserica Ortodoxă Română este fundamentul spiritual pe bazele căruia s-a constituit statul român unitar. A culpabiliza toată biserica pentru câteva declarații nepotrivite, asupra cărora, de altfel, s-a și revenit ulterior, reprezintă o diversiune menită să slăbească coeziunea și unitatea poporului român, mai ales atunci când acuzele provin din partea unor reprezentanți ai altor culte religioase. Alt atentat la suveranitatea și unitatea statului român este, în opinia noastră, modul în care forțe străine încearcă să canalizeze și să direcționeze protestele de stradă legitime ale românilor. România este aliat de nădejde al partenerilor din Pactul Nord-Atlantic și își menține angajamentele și obligațiile luate, inclusiv în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite. Nu înțelegem însă de ce șeful corpului diplomatic american la București, ambasadorul Hans Klemm, se implică în probleme interne ale statului român, vizitând Palatul Cotroceni chiar înaintea începerii consultărilor președintelui Klaus Werner Iohannis cu partidele politice și întâlnindu-se apoi și cu premierul interimar, Sorin Cîmpeanu. O astfel de imixtiune depășește competențele unui reprezentant diplomatic al altui stat în România și știrbește suveranitatea națională a României, clar prevăzută în Constituție.
Partidul România Unită – filiala Arad salută protestele societății civile care caută însănătoșirea clasei politice românești, eliminarea corupției și a politicienilor corupți și revenirea la alt gen de politică în România. Dar atrage atenția asupra tentativelor de manipulare a unui protest legitim în alt gen de manifestări, care depășese cadrul legal și constituțional în vigoare în România”, se arată în Comunicatul PRU Arad.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor