Pas spre apa la export

De Adriana Barbu
7Comentarii
Aleşii locali sunt chemaţi să contribuie... la exportarea apei foto: A.B.
Aleşii locali sunt chemaţi să contribuie... la exportarea apei foto: A.B.
Majorarea capitalului social al Aqua Trans Mureş propus aleşilor s-ar putea finaliza cu vânzarea apei potabile maghiarilor.

ARAD. Consilierii locali sunt chemaţi, la finele acestei săptămâni, să aprobe unele „măsuri pentru reprezentarea intereselor Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.”. De fapt, este vorba despre participarea Companiei de Apă Arad S.A. la majorarea capitalului social al societăţii comerciale Aqua Trans Mureş S.A. Arad (societate româno-maghiară care are ca obiect de activitate furnizarea apei potabile la export). Aleşii vor fi chemaţi să aprobe, totodată, „mandatarea reprezentantului Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A., Moşneag Vasile Ovidiu, să susţină şi să voteze majorarea capitalului social al societăţii Aqua Trans Mureş S.A. cu suma de 804.000 lei”. Această majorare a fost decisă în luna aprilie 2014 de Adunarea generală a Acţionarilor firmei româno-maghiare.

105 puţuri nefolosite

În frontul de captare Arad, SC Compania de Apă Arad SA are 105 puţuri, 92 pe zona Arad-Sântana şi 13 pe zona Mândruloc, «funcţionale dar neexploatate datorită necesarului şi implicit a consumului scăzut de apă în judeţul Arad. A apărut, ca atare, necesitatea identificării unor noi consumatori de apă. Astfel, au fost purtate discuţii cu autorităţile publice din Timişoara pentru livrarea de apă potabilă însă fără rezultate concrete. Ulterior, Compania de Apă a fost contactată de o firmă omoloagă din Ungaria interesată să cumpere apă datorită diferitelor probleme cu care aceasta se confruntă în ceea ce priveşte calitatea apei, ca de exemplu existenţa în apă a unui conţinut ridicat de arsen».7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor