Patru probleme pentru şedinţa CLM de joi

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
5Comentarii
Patru probleme pentru şedinţa CLM de joi
Mureşul navigabil, problema Văcean, Compania de Apă şi interesul cultural a senatorului Fifor, patru motive de luat la trântă în CLM.

Patru probleme, cu două supărări. Aşa am rezuma noi şedinţa ordinară CLM a lunii februarie. O prezentare a unui proiect câştigat de către Administraţia Parcul Natural Lunca Mureşului, ce părea că va deschide cât se poate de elegant şedinţa CLM, s-a transformat în război între Paul Hac, directorul Luncii, şi primarul Gheorghe Falcă, pe tema protejare ecosistem vs Mureş navigabil. După câteva replici în care fiecare i-a invocat pe specialiştii săi (care le susţin viziunea), conflictul s-a aplanat. Până la o nouă întâlnire. Oricum, planurile sunt prea ample ca subiectul să fie tranşat acum. Un alt război, care durează deja de prea mult timp, nu a fost tranşat nici în cadrul şedinţei de joi, deşi e motiv de scandal şi de ridicol de fiecare dată: subiectul Văcean. Numirea unui comisii de evaluare a activităţii managerului Filarmonicii, Alin Văcean, pe anul 2015, s-a dovedit a fi un subiect prea greu pentru consilieri. Atât de greu încât viceprimarul Levente Bognar a propus, prin amendament, să nu fie numiţi în comisie aceiaşi consilieri care fuseseră şi anul trecut acolo pentru că nu are sens: punctul lor de vedere a fost spus în zadar. Cum niciun ales nu mai dorea să-l evalueze pe Văcean, Falcă s-a propus pe sine în comisie (cu acceptul secretarului CLM). Intervenţia critică a consilierului Marin Lupaş la adresa lui Falcă şi a susţinerii acestuia pentru managerul Filarmonicii l-a înfuriat atât de tare pe edil încât acesta s-a retras din comisia în care cu cinci minute înainte s-a pus, susţinând că-i face loc lui Lupaş. Acuzele s-au întins pe minute bune, Lupaş refuzând locul în comisie pe motiv că Falcă ar trebui să fie răspunzător de tot ce se întâmplă acolo şi să-şi asume 100% toate cele legate de Văcean, iar Falcă insistând pe laşitatea alesului PSD. La final, după câteva propuneri ale lui Lupaş pentru comisie, venite de la aleşii PDL, cineva l-a nominalizat pe Florin Galiş, iar acesta a acceptat locul ingrat, fără ezitare.

Scandalul de la Compania de Apă nu a trecut nici el neobservat şi nevotat, deşi timpul alocat lui a fost mai scurt. Dar despre toate acestea, pe rând, în materialele viitoare.

„Vifor” pe cultură

Pe când lucrurile păreau că se calmează, că proiectele s-au epuizat, că voturile au curs în favoarea propunerilor executivului, iar şedinţa se poate încheia cu doar trei scandaluri, punctul Diverse a mai adus unul. Edilul Gheorghe Falcă a intervenit pentru a se arăta cât se poate de supărat pe senatorul Mihai Fifor, care a criticat acţiunile culturale ale Primăriei şi ale Centrului Municipal ironizându-le. Într-o prelegere însoţită de proiecţii cu principalele acţiuni, sumele alocate şi rolul lor (material care va fi înmânat senatorului Fifor), edilul i-a urecheat şi pe consilieri că acceptă jignirile adresate tuturor arădenilor dar mai ales lor de către un politician de împrumut.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor