Pe Bănăţean nu l-a luat apa!

De Alin Gherasim
12Comentarii
Pe Bănăţean nu l-a luat apa!
© Cei şapte directori rămân în funcţie FOTO: JA
După cum era de aşteptat, noul preşedinte al CJA, Iustin Cionca, nu a mai continuat războiul cu şefii Companiei de Apă.

A pornit ca o luptă a dreptăţii, dar a fost lăsată să moară încă din faşă. Asta chiar dacă sute de arădeni şi-au arătat susţinerea pentru cei care au demarat această luptă. Vorbim despre intenţia Consiliului Judeţean Arad care, în decembrie 2015, şi-a propus să schimbe sistemul de management la Compania de Apă Arad şi, implicit, să îi debarce pe cei şapte directori ai companiei. Chiar dacă, cu chiu, cu vai, proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor judeţeni de la acea vreme, hotărârea respectivă a fost atacată din toate părţile, atât de Prefectura Arad, cât şi de Compania de Apă. Iar, odată cu schimbarea conducerii Consiliului Judeţean, lupta a fost abandonată.

Dar să ne reamintim câteva dintre faptele de atunci. La acea vreme, Adrian Ţolea, cel care deţinea atribuţiile de preşedinte al CJA, a anunţat că vrea să modifice sistemul de conducere al Companiei de Apă. Şi asta pentru că şefii de acolo nu trebuiau să dea socoteală nimănui, chiar dacă societatea respectivă se află în subordinea Consiliului Judeţean. La limită, după ce inclusiv consilierii judeţeni ai PNL s-au scindat în două tabere, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Însă, după o perioadă de timp, s-a întâmplat ceea ce a aşteptat toată lumea: hotărârea a fost atacată atât de Prefectură, cât şi de companie.

Pe rolul Tribunalului Arad au ajuns două dosare la secţia de contencios-administrativ şi fiscal, unul deschis la cererea Prefecturii, celălalt la cererea Companiei de Apă Arad. Cum procesul intentat de Prefectură a fost primul înregistrat, judecătorii au decis ca cel intentat de companie să aştepte finalizarea primului. Iar la finele lunii mai a venit şi prima sentinţă: „Admite acţiunea în contencios administrativ exercitată de reclamantul Prefectul Judeţului Arad în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Arad, precum şi cererea de intervenţie accesorie formulată de SC. Compania de Apă Arad S.A şi, în consecinţă: anulează Hotărârea nr. 299/22.12.2015 adoptată de pârât. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă, în caz de exercitare, la Tribunalul Arad”.

Niciun recurs

După cum am precizat deja, sentinţa a fost emisă la sfârşitul lunii mai. Aceasta a fost comunicată, însă, după o lună, la sfârşitul lunii iunie. După ce noul Consiliu Judeţean a fost constituit şi după ce Iustin Cionca a fost ales în funcţia de preşedinte. Aşadar, documentele de la Tribunal au ajuns la părţile implicate la sfârşitul lui iunie, iar Consiliul Judeţean avea termen până la mijlocul lunii iulie să atace cu recurs sentinţa. Dar nu a făcut acest lucru. Drept urmare, gaşca lui Bănăţean şi-a luat o piatră de pe suflet şi conduce, în continuare, destinele celei mai mari societăţi aflate în subordinea CJA. Nu ştim dacă cei şapte directori o conduc bine, dar putem spune un singur lucru: în ultimii şase ani profitul Companiei de Apă a scăzut constant, an de an, chiar dacă numărul abonaţilor a crescut. Tot an de an.

Cionca, fost angajat la Apă

Nici nu ne mirăm de faptul că Iustin Cionca, acum preşedinte al CJA, nu a decis să se lupte în continuare cu cei de la Compania de Apă. Şi cum ar face acest lucru dacă, înainte de a ajunge şef al judeţului, a fost angajat drept consilier personal al directorului Gheorghe Bănăţean de la companie…

Taguri: , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor