Pedeapsă mărită pentru ucigaşul lui Vale

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
Pedeapsă mărită pentru ucigaşul lui Vale
Curtea de Apel Timişoara a desfiinţat sentinţa Tribunalului Arad şi i-a majorat pedeapsa lui Dan Hodiş.

Curtea de Apel Timişoara a judecat, săptămâna aceasta, cele două apeluri declarate împotriva sentinţei prin care Dan Hodiş a fost condamnat la 13 ani şi opt luni închisoare pentru uciderea lui Valentin Costea. Apelul declarat de către inculpat împotriva sentinţei Tribunalului Arad a fost respins ca nefondat. Instanţa timişoreană a admis, însă, apelul declarat de către văduva Diana Mariş Costea, în calitate de parte vătămată (a suferit o vătămare de natură morală prin modul în care şi-a pierdut soţul) şi de către părinţii lui Vale, Mariana-Domnica şi Florin Costea, care s-au constituit în părţi civile în acest proces. Încă de la pronunţarea sentinţei Tribunalului Arad (18 mai 2015), familia lui Vale s-a declarat nemulţumită, consternată, revoltată de pedeapsa mult prea mică pe care a primit-o criminalul.

Sentință definitivă: 14 ani închisoare

Ce a decis Curtea de Apel Timişoara în acest dosar? Iată soluţia: „Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând în aceste limite: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 13 ani şi 8 luni în pedepsele componente. Majorează cuantumul pedepsei aplicate inculpatului H.D.D., pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 188 alin 1 C.pen., cu aplic. art. 396 alin 10 C. pr. pen., la 13 ani şi 4 luni închisoare. Menţine cuantumul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de furt. În baza art. 38 alin 1, art. 39 alin 1 lit. b contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 13 ani şi 4 luni închisoare pe care o sporeşte cu 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 14 ani închisoare. În baza art. 7 al.1 din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea stabilirii profilului genetic şi a stocării în S.N.D.G.J. a profilului genetic. În baza art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. confiscă de la inculpatul H.D.D. suma de 600 lei obţinută în urma vânzării telefonului mobil. Menţine celelalte prevederi ale sentinţei penale apelante. În baza art. 424 alin 2 şi 3 C.pr.pen rap. la art. 399 alin 1 C.pr.pen şi 72 C.pen menţine starea de arest a inculpatului şi deduce în continuare arestul preventiv din 18.05.2015 la zi. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă inculpatul apelant să plătească statului suma de 380 lei, cheltuieli judiciare. Dispune virarea sumei de 260 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de avocaţi Timiş.”

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

Daune morale

Reamintim, în cadrul procesului penal în care Dan Hodiş a fost judecat pentru uciderea lui Valentin Costea, s-a rezolvat şi procesul civil. Tribunalul Arad a admis în parte cererile formulate de părinţii victimei (care s-au constituit în părţi civile încă din faza de urmărire penală) şi l-a obligat pe inculpatul Dan Hodiş să plătească fiecărei părţi civile câte 10.000 de euro sau echivalentul în monedă naţională la data executării, cu titlul de daune morale. Adică 20.000 de euro.

 

Articole pe aceeași temă:

Valentin Costea, gasit in coma in atelierul sau de tuning

Care e starea lui Vale, dupa operatie

Sentinta fatala pentru Vale

Starea lui Vale: „merge tot mai rau”

Familia lui Valentin Costea solicită despăgubiri materiale criminalului

Văduva lui Vale a ieşit la război7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor