Pensiile revin la… normal

De Diana Dutu
Pensiile revin la… normal
Din octombrie 2013, nu se mai restituie contribuţiile încasate ilegal pentru Sănătate.

ARAD. Septembrie 2013 este ultima lună în care pensionarilor li s-au restituit contribuţiile încasate în mod ilegal pentru Sănătate. Începând cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai apărea sume de restituit, sume care au fost evidenţiate distinct la rubrica „drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit”.

„Facem aceste precizări pentru a preveni o eventuală interpretare eronată în sensul că pensiile au fost diminuate. Pensiile îşi păstrează acelaşi cuantum, corespunzător punctajului mediu anual şi valorii punctului de pensie în vigoare la această dată, elemente înscrise pe talonul de pensie” – subliniază Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii Arad.

 

Istoric

Reamintim, în perioada ianuarie 2011-aprilie 2012 pensionarilor li s-a reţinut din pensie, în mod ilegal, contribuţia la asigurarea de sănătate. Afectaţi în această chestiune au fost 42.914 pensionari arădeni cu pensii mai mari de 740 de lei, cărora li se reţinuse un procent de 5,5% din întreaga pensie, nu doar din suma care depăşea 740 de lei – cum ar fi fost legal. După ce Curtea Constituţională le-a făcut dreptate pensionarilor, sumele reţinute ilegal au fost restituite. Astfel, pentru sumele reținute în perioada ianuarie–martie 2011 restituirea s-a realizat în tranșe egale în perioada iunie–august 2012. Pentru sumele reținute în perioada aprilie 2011–aprilie 2012 restituirea s-a realizat în perioada septembrie 2012–septembrie 2013. 

Mihaela Vasil: Ar fi eronat să se spună că pensiile au fost diminuat

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !