Pentru persoanele cu dizabilitati

De Simion Todoca
Reactualizat la:
2Comentarii
Claudia Boghicevici Foto : JA
Claudia Boghicevici Foto : JA
Claudia Boghicevici: integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii pare a fi o luptă cu morile de vânt în România.

ARAD. Deputatul Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a participat, joi, la conferinţa europeană “Să investim în copii şi tineri – o provocare pentru comunitate”, organizată de Consiliul Local Arad în parteneriat cu European Social Network –Reţeaua Socială Europeană. Claudia Boghicevici consideră că „În ceea ce priveşte protecţia copiilor şi a tinerilor cu dizabilităţi, România nu este încă pregătită pentru a răspunde nevoilor complexe ale acestora, având de depăşit bariere majore, precum: insuficienţa serviciilor de recuperare, insuficienta pregătire a şcolilor pentru incluziunea copiilor cu dizabilităţi, perspectivele reduse de pregătire profesională şi de încadrare, precum şi slaba dezvoltare a facilităţilor care să sprijine participarea la viaţa socială şi pentru a limita cât mai mult gradul de dependenţă faţă de membrii familiei”.

Deputatul PDL opinează că încadrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii are nevoie de politici susţinute care să aibă drept scop limitarea gradului de dependenţă a acestora faţă de cei din jur: „Un exemplu în acest sens este propunerea legislativă pe care am depus-o şi care a fost adoptată de Parlamentul României privind finanțarea de la buget a programelor de asistență vie pentru persoanele cu dizabilități”.

Cu referire la asistenţa socială cu focalizare pe promovarea drepturilor copilului, deputatul PDL a precizat că în perioada 2007-2013 România a avut o strategie națională de protecție a copilului care a funcționat în mare parte, cu plusurile și minusurile cunoscute. Odată încheiată această perioadă însă, țara noastră ar fi trebuit să implementeze deja măsuri ale unei noi strategii adaptate la nevoile actuale, care, ca urmare a aceleiaşi indiferenţe a instituţiilor, s-a lăsat, din păcate, aşteptată. „Noua strategie în domeniul protecției copilului trebuie să aibă la bază o nouă paradigmă construită în jurul a două direcţii strategice: trecerea de la sistemul care intervine doar asupra copilului la unul de natură să-şi asume copilul şi familia sa prin prevenirea separării şi trecerea de la servicii acordate în instituţii rezidenţiale la servicii acordate în comunitate şi familie”, a conchis Claudia Boghicevici.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor