Pentru sanatatea aradenilor

De Vasile Filip
Mediciniştii în slujba arădenilor FOTO: FAN
Mediciniştii în slujba arădenilor FOTO: FAN
Universitatea „V. Goldiş” a organizat „Săptămâna Sănătăţii în Arad”, ediţia a III-a.

ARAD. Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG, Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni şi Asociaţia Absolvenţilor UVVG – ALUMNI au organizat, în perioada, recent, cea de-a III-a ediţie a „Săptămânii Sănătăţii în Arad”, unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat în domeniul sănătăţii din România, acţiune de prevenţie cu ocazia căreia un număr de peste 1.100 de arădeni au fost investigaţi.

„Constatăm cu îngrijorare aceleaşi rezultate alarmante, un număr mare de persoane care sunt depistate cu hipertensiune arterială sau cu un nivel peste limitele normale ale valorii glicemiei, pacienţi care ignoră factorii de risc cum sunt fumatul, consumul de alcool, sedentarismul şi lipsa unei activităţi fizice zilnice, alimentaţia nesănătoasă, stresul sau durata şi calitatea insuficientă a somnului, dar şi nerespectarea medicamentaţiei prescrise de medicul curant în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu o afecţiune medicală. Spre deosebire de primele două ediţii, «Săptămâna Sănătăţii în Arad» de anul acesta a venit cu câteva noutăţi, faptul că au existat trei locaţii diferite de desfăşurare a investigaţiilor, la Rectoratul UVVG, Campusul „Vasile Goldiş” şi un mall din Arad, numărul mai mare de investigaţii oferite, ceea ce a dus la un timp mai îndelungat petrecut cu fiecare pacient, putând enumera aici şi consultaţiile stomatologice, fluorizările sau consultaţiile oftalmologice care au putut fi realizate la faţa locului”, a subliniat asist. univ. drd. Sebastian Popescu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni.

„Prin acţiunile pe care le desfăşurăm, dorim să depăşim aceste trei mari bariere oferind gratuit o serie de investigaţii şi un control medical primar, realizând o conştientizare asupra importanţei stării de sănătate a fiecăruia, apropiind astfel mai mult populaţia faţă de cadrele medicale şi bineînţeles faţă de studenţii medicinişti, al căror devotament şi implicare justifică alegerea unei specialităţi din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară. Urmează o lună noiembrie încărcată de astfel de evenimente cu caracter profilactic, acţiuni de prevenţie la care sunt invitaţi arădeni de toate vârstele”, a declarat asist. univ. drd. Paul Deme, vicepreşedintele ASMA din cadrul UVVG.

„Peste două sute de studenţi medicinişti au luat parte la acţiunea de prevenţie” (Sebastian Popescu)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !