Platesc pentru gradele din pahare

De Simona Butaru
1Comentariu
Platesc pentru gradele din pahare
Judeţul Arad are 261 de producători individuali de ţuică şi rachiuri de fructe declaraţi.

ARAD. Producătorii de țuică nu se înghesuie să își declare veniturile. Nici să plătească, desigur, ceea ce datorează statului pentru această categorie de produse… Porivit datelor oficiale prezentate de Direcția Regională Vamală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, biroul vamal Arad, în judeţ nu avem nici măcar 300 de producători individuali de ţuică.

În cadrul unui raport înaintat Instituţiei Prefectului, se precizează că biroul vamal Arad are în evidenţă „4 mici producători de vinuri şi 261 producători individuali de ţuică şi rachiuri din fructe”.

De ce situaţia stă aşa iar numărul producătorilor e mic? Poate pentru faptul că statul ia destul de mulţi bani de la producătorii de rachiuri. Taxa pe care statul o percepe pentru ţuica de 50 de grade este de cinci euro pe litru, ceea ce reprezintă aproximativ 22 de lei.

Pentru ţuica şi rachiul din fructe destinat consumului propriu, acciza este redusă la jumătate în limita a 50 de litri de alcool pur. Asta înseamnă că la o ţuică de 50 de grade destinată consumului propriu, producătorul va plăti doar 250 de euro pentru 100 de litri.

Mai mari

În ceea ce priveşte operatorii economici din judeţ, activitatea de supraveghere fiscală a circulaţiei produselor accizate a instituţiei amintite are în evidenţă: 10 antrepozite fiscale de producţie, din care 5 de vinuri, 3 de produse energetice şi 2 de alcool, 5 utilizatori finali, din care 3 de produse energetice şi 2 de alcool, 65 de angrosişti cu băuturi alcoolice şi tutun prelucrat; 32 cu achiziţii intracomunitare de accize nearmonizate (cafea), 56 de comercianţi en detail cu benzine şi motorine, 51 de comercianţi angro cu benzine şi motorine.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor