Politie vs. soferi la trecerea la nivel cu calea ferata din Zimandu Nou

De Ioana Costas
Reactualizat la:
23Comentarii
Politie vs. soferi la trecerea la nivel cu calea ferata din Zimandu Nou
În urma unui articol apărut, vineri, 18 octombrie, pe site-ul nostru, cu titlul “Amendaţi şi lăsaţi fără permisele auto la nivel cu calea ferată”, unul dintre conducătorii auto care a rămas fără permisul de conducere, după ce poliţiştii rutieri au constatat că şoferii nu au respectat semnalele de culoare roşie şi acustice la trecerile la nivel cu calea ferata, vine cu câteva precizări.

Drept la replică

“Vin cu precizări la articolul dumneavostră privind reţinerea permisului de conducere de către Poliţia Rutieră în Loc. Zimandu Nou în data de 18 octombrie. Ţin să precizez că la trecerea la nivel cu cale ferată nu sunt semnale acustice aşa cum aţi menţionat în articol, ci doar semnale vizuale după care la 3 secunde mai târziu se lasă bariera. Timpul de traversare dintre bariere este de cel puţin 10 secunde la autoturisme şi 20 secunde la TIR. După cum se vede în fotografii trecerea la nivel cu calea ferată este foarte degradată mai mult decât atât este şi o groapă în carosabil înainte de trecere ceea ce duce la încetinirea autovehiculelor. Dumneavoastră aţi prezentat o trecere modernă de cale ferată dar care nu este conformă cu realitatea. Rog insistent ca să menţionaţi în articol acest lucru şi să constataţi din filmuleţ durata trecerii unui autoturism între cele 2 bariere. La trecerea mea peste calea ferată nu erau aprinse luminile roşii de avertizare, ci am fost surprins între cele 2 bariere de culoare roşie pentru că în faţa mea rulau un autotren şi încă o maşină care avea viteză foarte mică din cauza degradării carosabilului. A doua barieră s-a lăsat chiar în faţa mea fiind în pericol ca acesta să-mi spargă parbrizul. După mine a fost surprinsă încă o maşină între bariere eu făcându-i să iasă de pe calea ferată şi să vină lângă mine. Dupa accea s-a ridicat puţin bariera ca să ieşim de acolo şi imediat am fost opriţi de Poliţia Rutieră care a afirmat că am fost filmaţi dar nu au fost de acord să ne arate filmarea. Rog insistent să veniţi cu aceste precizări în ziarul online fiindcă articolul precedent a avut câteva lucruri neconforme cu realitatea şi opinia publică a fost dezinformată. Cu stima, Ladislau Galambos Comuna Moşniţa Nouă, Judeţul Timiş.”

Mai jos redăm buletinul de presă al IPJ Arad, aşa cum a fost el postat pe adresa ar.politiaromana.ro, în data de 18 octombrie, la care se face referire în dreptul la replică al domnului Ladislau Galambos.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.500 lei.

Dintre acestea, 98 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 49 pentru lipsa centurii de siguranţă şi pentru neacordare de prioritate.

De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Au fost sancţionaţi contravenţional şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru nerespectarea semnalelor de culoare roşie şi acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Zimandul Nou, următorii: J. Gyongyi de 45 ani, din Chişineu Criş şi G. Ladislau de 40 ani, din judeţul Timiş.

Totodată, a fost depistat în trafic, G. Augustin de 67 ani, din Bihor, care a condus un autoturism, în localitatea Zimandu Nou, cu viteza de 114 km/h.

Şi, G. Petru de 37 ani, din Arad, a fost depistat de poliţişti în timp ce a condus un autoturism pe Calea Victoriei din municipiu, unde nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară prin loc marcat corespunzător.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor