Prea multe cruci în Arad

De Monica Ardelean
7Comentarii
Prea multe cruci în Arad
Vezi câți arădeni au murit în primele luni ale anului 2015 și câți copii s-au născut în aceeași perioadă.

Viitorul nu sună prea bine pentru populația Aradului. Suntem tot mai puțini. Sporul natural din primele luni ale anului 2015 este mult mai mic decât cel din ultimele luni ale anului 2014. Tot mai puțini copii se nasc și tot mai mulți arădeni mor. Ceea ce statisticienii numesc spor natural este cu minus de foarte multă vreme pentru județul Arad, dar cifrele din spatele semnului sunt tot mai mari.
În luna iunie a lui 2014, sporul natural a fost -69, iar anul acesta, tot în luna iunie, a ajuns la -152. Și nu este cel mai mic spor natural al primelor luni. În ianuarie au murit mai mult cu 183 persoane decât numărul celor care s-au născut, în februarie diferența a trecut de 200, iar în martie sporul natural ajunsese la -296. Este luna în care au murit cei mai mulți arădeni, 609, și s-au născut doar 313. În primele luni ale anului 2015 au murit peste 3.000 de arădeni și s-au născut doar 1.849 copii.

Căsătoriile, în cădere

O explicație plauzibilă a numărului mic de nașteri ar fi și numărul tot mai mic de căsătorii, cel puțin pe lunile luate în calcul de studiul statistic. Cele mai multe căsătorii din acest an au avut loc în luna mai, 310 cupluri au spus „Da” în fața ofițerului stării civile, în timp ce 82 de cupluri au rupt, în aceeași lună, prin divorț relația. Cele mai puține divorțuri au loc, deja prin tradiție, în luna ianuarie, doar 5, dar numărul crește vertiginos în lunile de primăvară și vară.

La nivel național

Situația este la fel de gravă și la nivel național. Luna cu cel mai mic spor de populație este luna martie, când s-a ajuns la un minus de 10.717 români.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor