Prefectura cere Nadăşul înapoi

De Alin Gherasim
3Comentarii
Prefectura cere Nadăşul înapoi
Prefectura Arad a deschis un nou proces prin care cere anularea retrocedării Nadăşului către familia Colţeu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis drumul reîntoarcerii Nadăşului la vechii proprietari. „Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad a decis în şedinţa din data de 2 august depunerea unei noi cereri de revizuire a Sentinţei civile nr. 657/30.03.2006, pronunţată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006, prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica pentru suprafaţa de 8742,97 ha teren pădure, teren agricol, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea, inclusiv Cabana Teşa, de pe raza localităţii Nadăş”, anunţă reprezentanţii Prefecturii Arad. De ce au decis să deschidă un nou proces? „Cererea de revizuire a fost întocmită în urma constatării falsului în privinţa Certificatului de calitate de moştenitor nr. 5/2003 (prin care Mairovitz Ecaterina este desemnată moștenitoare legală în cota de 1/1 părţi din masa succesorală aparţinând defunctei Grosz Elena, născută Weisz), efectuată prin Ordonanţa din data de 17.02.2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara şi menţinută prin Sentinţa penală nr. 203/PI/13.07.2016 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, şi luând în considerare împrejurarea că acest Certificat de moștenitor a fost determinant în pronunţarea Sentinţei civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu”, mai spun cei de la Prefectură. Aşadar, cercetările DNA au reuşit, în mare parte, să îi lase pe Colţei fără avere.

Vor schimbarea sentinţei

Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, a spus că „prin Cererea de revizuire se solicită admiterea sa şi, pe cale de consecinţă, schimbarea în totalitate a Sentinţei antemenţionate a Judecătoriei Ineu, în sensul respingerii ca nefondată a plângerii formulate de către Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica împotriva Hotărârii nr. 553/14.12.2005 a Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad”. Mai pe scurt, Prefectura solicită anularea retrocedării Nadăşului către familia Colţeu. Implicit, pădurea, terenul agricol, păşunea şi celelalte terenuri şi clădiri care au fost luate abuziv de Colţei vor reveni vechilor proprietari, inclusiv statului român, prin Romsilva.

Procesul, la Ineu

Cererea de revizuire a sentinţei a fost depusă chiar miercuri, 3 august, la registratura Judecătoriei Ineu. Acolo urmează să se judece cazul. Sperăm doar ca, în baza noilor documente, magistraţii de acolo să judece corect. Oricum, sentinţa de la Ineu va putea fi atacată la Tribunalul Arad, indiferent de cine va avea câştig de cauză.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor